“Antalya ve Çevresinde Faaliyet Gösteren Organize Suç Örgütü Çökertildi: İş Yerlerine Baskı, Kaçırma ve Zorbalık”

Bakan Yerlikaya duyurdu: Elebaşılığını İsmail Süner'in yaptığı suç örgütü çökertildi

Antalya (Alanya), Adana ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen “KAFES-32” operasyonlarında, İsmail SÜNER’in liderlik ettiği bir organize suç örgütü çökertildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında örgüt lideri İsmail SÜNER’in de bulunduğu 11 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda elde edilen bilgilere göre, organize suç örgütü Antalya (Alanya) genelinde bir dizi suç faaliyetinde bulunmuştu. Örgüt, iş yerlerini kurşunlayarak esnaflar üzerinde baskı kurarak para talep etti. Ayrıca örgüt lideri ve bazı üyeler, mağdurların evlerine silah zoruyla girerek onları kaçırdı ve polise gitmemeleri konusunda tehditte bulundu. Bir başka yöntem olarak, mağdurların banka hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına transfer ettiler ve bunu yaparken zorbalıkla tehdit ettiler. Örgüt, ayrıca kiralık evlerini ellerinden alarak mağdurları tehdit etti ve bu evleri kendilerinin işletmek istediklerini söyledi. Uyuşturucu ve silah ticaretine karıştıkları iddia edilen örgüt üyeleri, mağdurları grup halinde darp etti ve kaçırdı. Mağdurlara zorla senet imzalatıp para tahsil etmek için onları kayıt altına aldılar. Örgüt üyeleri, halk ve esnaf üzerinde baskı oluşturmak amacıyla kalabalık gruplar halinde dolaşıyorlardı.

Operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ediyoruz ve Allah onların ayaklarını taşa değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle!