Antalya’da Alkol Kazası: Ölüm ve Yaralanma Hazin Sonuçlarla…

Futbolcu Pereria'nın oğlu ve kayınpederi hayatını kaybetmişti! Sanık sürücü için istenen ceza belli oldu

Antalya’da Alkollü Sürücü Kazaya Neden Oldu

Antalya’da 7 Eylül tarihinde yaşanan trafik kazasında, Ferhat Karakaş’ın kullandığı 34 FG 4053 plakalı otomobil, Antalyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Naldo’nun kayınpederi İtalyan Walter Tilatti’nin kullandığı 07 ACP 207 plakalı otomobile yandan çarptı. Tilatti’nin aracı savrulup, aynı yönde giden Cüneyt Eslik’in 07 FEC 17 plakalı motosiklete çarptı. Kazada Walter Tilatti ile Naldo Pereria’nın oğlu Davi Pereira ağır, Pereria’nın kayınvalidesi Alexandra Nardy ile Cüneyt Eslik hafif yaralandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Ferhat Karakaş’ın alkol aldıktan sonra babasının aracını kullanarak kaza yaptığı belirtildi. İddianameye göre, Karakaş, alkollü haldeyken Toroslar Caddesi’nde Walter Tilatti’nin aracına çarptı. Kaza sonucunda Davi Pereira ve Walter Tilatti hayatını kaybetti, Alexandra Nardy ve Cüneyt Eslik ise yaralandı.

İddianamede, Ferhat Karakaş hakkında Davi Pereira ve Walter Tilatti’nin ölümü nedeniyle ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 15’er yıl, Cüneyt Eslik ve Alexandra Nardy’nin yaralanması nedeniyle ‘taksirle yaralama’ suçundan 1’er yıl hapis cezası istendi. Ayrıca cezanın üçte birden yarısına kadar oranda artırılması talep edildi.

Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, Naldo ve eşinin de hazır bulunduğu belirtildi. Sanık Ferhat Karakaş, “Çok pişmanım. Keşke evden alkollü şekilde çıkmasaydım. Yaşanan olay, her gece rüyalarıma giriyor. Aileden çok özür diliyorum. Üzerimde büyük bir yük var ve bu yük artıyor” şeklinde savunma yaptı. Naldo ve eşi, sanık hakkındaki şikayetlerini devam ettirdiklerini söyledi. Duruşma, 28 Mayıs’a ertelendi.