Antalya’da Boşanma Sürecindeki Kadın, Eski Eşi Tarafından Silahla Vuruldu

Eşini öldüren katilden 'aldatıldım' savunması: Bana 'hayatımda biri var' dedi

Olay, Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Küçük Kumköprü Caddesi’nde bulunan bir yerde meydana geldi. Turizm firmasında şoför olarak çalışan ve Antalya’da ikamet eden Yılmaz Gürpe, 7 aydır ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olan eşi Ebru Gürpe ile caddede yürürken silahla ateş açtı. Ebru Gürpe olay yerinde yere düşerken, Yılmaz Gürpe ise kızını alıp olay yerinden hızla uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ebru Gürpe ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne götürüldü ancak maalesef kurtarılamadı.

Yılmaz Gürpe, daha önce ‘yaralama’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından kaydı olduğu bilinen biri olarak, polisi arayıp teslim olacağını söyleyerek adresini verdi. Polis, Yılmaz Gürpe’yi suç aleti olan tabanca ile birlikte Topraklık Caddesi’ndeki evinde gözaltına aldı ve tutuklandı.

Yılmaz Gürpe hakkında ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan dava açıldı ve Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması başladı. Gürpe, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Ebru Gürpe’nin kızı J.G. (13) ve annesi Jale Gürpe de salonda hazır bulundu.

Mahkemede ifade veren Yılmaz Gürpe, eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, “Polise verdiğim ifadeler doğru değil. Eşim, benimle ve çocuklarla hiç ilgilenmiyordu. Evimde uyuşturucu buldum ve sürekli tartışıyorduk. Akrabalarımız aramızı bozmaya başladı. Bir gün eve geldiğimde eşimin evden ayrıldığını gördüm. Onu aradım ve geri dönmesini istedim. Ancak eşim başka biriyle birlikte olmak istediğini söyledi. Barışmak için aracılar gönderdim ama sonuç alamadım.” şeklinde savunma yaptı.

Yılmaz Gürpe, olayda kullandığı tabancayı daha önce kayınvalidesinden aldığını öne sürdü ve “Daha önce hasımlarım tarafından kızım kaçırıldı. Onların verdiği silahı kullanarak onları vur dediler. Silahı onlardan temin ettim ve sürekli olarak silahı yanımda taşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Olay günü eşini vurduktan sonra kendini de vurmayı düşündüğünü belirten Gürpe, “Eşimin Konya’ya geldiğini öğrendim ve onun yanına gittim. Eşime yalvardım ama o başka biriyle olduğunu söyledi. Kızım ve oğlum, Antalya’da yaşarken eşimin başka erkeklerle eve girdiğini söylediler. Olay günü bir araç kiraladım. Eşim beni görünce hakaret etti. İlk olarak bacağına ateş ettim, sonra da göğsüne ateş ettim. O anda kızım olduğu için kendime ateş etmedim. Yaptıklarımdan o kadar pişmanım.” şeklinde konuştu.

Ebru Gürpe’nin annesi Jale Gürpe, Yılmaz Gürpe’nin iddialarının tamamen yalan olduğunu belirterek, “Kızım hiçbir zaman onu aldatmadı. Tam tersine, o kızımı aldattı. 2 yıl önce aldatma olayı olmuştu ve büyüklerimiz olarak barıştırmıştık.” dedi.

Çiftin kızı J.G. da annesinin babasını hiç aldatmadığını, aksine babasının annesini aldattığını söyledi.

Duruşmadan sonra adliye binası önünde açıklama yapan Jale Gürpe, “Önce Allah’a, sonra adalete güveniyorum. Onun hak ettiği cezayı almasını bekliyorum. Kızımın suçu yok, suçsuz bir şekilde hayatını kaybetti. Başka kızların iffetleri ile oynamasınlar. Kızım oruçlu bir şekilde öldü, namazlarını kılıyordu. 17 senede 3 evlat verdim ona, şimdi 3 torunum öksüz kaldı. Başka annelerin çocukları ölmesin. Ben ağlıyorum, başka annelerin yüreği yanmasın.” dedi.

Ailenin avukatı Hüseyin İlerioğlu ise duruşmayı değerlendirerek, iddianamede güzel bir çalışma yapıldığını söyledi. İlerioğlu, olayın tasarlanarak gerçekleştiği ve mahkemenin doğru kararı vereceğine inandığını belirtti.