Antalya’da Ev Kirası Sorunu: Zeliha Oruç’un Şok Edici Deneyimi

Kiracıdan akılalmaz tezgah! Komşular arayıp haber verdi, ev sahibi görünce şok oldu

Antalya’da Özel Eğitim Öğretmeni Zeliha Oruç’un Evine İllegal Taşınma Olayı

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, Özgürlük Mahallesi’ndeki evini kiraya verdi. Ancak yaşanan anlaşmazlıklar ve kira ücretinin düzenli ödenmemesi üzerine olay yargıya taşındı. Oruç, uzun bir süre evine gitmediğinde büyük bir şok yaşadı. Tanımadığı kişilerin evinde kaldığını fark eden Oruç, durumu şu şekilde anlattı:

“Beni apartmandan komşularım aradı. Kiracımın evden taşındığını, başka kişilerin yaşadığını söylediler. Yanıma iki arkadaşımı alıp, evi kontrol etmeye gittim. Eski kiracımın habersiz olarak evi 6 kişiye kiraya verdiğini öğrendim. Kapıyı açtıklarında ‘Biz bu evi satın aldık’ dediler. Ben ise ‘Ev sahibi benim’ deyince ‘Satın almadık, kiraladık’ dediler. Kendilerine bir haftalık süre vererek evi boşaltmalarını istedim. Tahliye taahhütnamesine rağmen evde kalmaya devam ettiler. Sonunda polis eşliğinde icra memurları tahliyeyi gerçekleştirdi.”

Oruç, yaşadığı şokun ardından evden ayrıldığını düşünerek bir gün sonra tekrar eve giderek şunları anlattı:

“Evden köpek sesi geliyordu. Hemen polisi arayarak yardım istedim. Gördüklerim karşısında şok oldum. Eşyalarını yerleştirmişler, hatta televizyon bile kurulmuştu. Kendilerini uzaklaştırmaları için uyardım ve polise şikayetçi oldum. Ertesi gün ailemle eve bakmak istediğimde bahçede kurulmuş vaziyette bulunan bu kişileri gördüm. Polise başvurarak uzaklaştırma kararı aldırdım. Tekrar güvenli bir ortam oluşturmayı umuyorum. Bu kişiler hakkında dava süreci devam etmekte.”

Oruç, yaşadığı bu olaydan sonra can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek hem eski kiracısından hem de tanımadığı kişilerden şikayetçi olduğunu ifade etti. Her iki tarafın da davranışlarına karşı yasal süreç devam ediyor.