“Antalya’da İnşaat Şirketi Sahibinin Öldürülmesi Olayında Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası Verildi”

Zehra’nın katiline mahkeme acımadı

Antalya Muratpaşa ilçesinde meydana gelen olayda, Zehra Çatal adlı bir inşaat şirketi sahibi ile Yılmaz Fahrioğlu arasında yaşanan tartışma büyük bir trajediyle sonuçlandı. 20 Mart günü saat 14.30 sularında gerçekleşen olayda, Fahrioğlu, Çatal’a tabanca ile 9 el ateş ederek onu öldürdü. Olayın ardından yaya olarak kaçan Fahrioğlu, 1 ay sonra Diyarbakır’da yakalandı ve tutuklandı. Yapılan soruşturma sonucunda Fahrioğlu hakkında, “kadına karşı kasten öldürme” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Tutuklu sanık Yılmaz Fahrioğlu, karar duruşmasında, cezaevinden SEGBİS sistemi aracılığıyla mahkemede hazır bulundu. Duruşma salonunda Zehra Çatal’ın yakınları, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da bulundu. Fahrioğlu, son savunmasında Çatal tarafından dolandırıldığını iddia etti ve pişman olduğunu belirtti. “Bana küfür edince şuurumu kaybettim. Beraatımı talep ediyorum” diye konuştu.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Yılmaz Fahrioğlu’nu “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına ve “ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma” suçundan 1 yıl hapis cezasına mahkum etti. Fahrioğlu’nun cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.