Antalya’da Tatilcileri Dolandıran Aracı Kiralama Dolandırıcılığı Önlemler Alınması Gerektiriyor

5 bin tatilci dolandırıldı

Antalya, yaz döneminin gelmesiyle birlikte turistlerin akınına uğramaya başladı. Kentin 5 yıldızlı otellerinde konaklamayı tercih edenler, tatil planlarını yaparken araç kiralama firmalarını da tercih ediyor. Ancak bu sırada dikkat etmeleri gereken bir konu var. Son zamanlarda, kopyalanan araç kiralama firmaları web siteleri aracılığıyla dolandırıcılık yapılıyor.

Dolandırıcılar, kullanıcılara sahte web sitelerine yönlendirerek kredi kartı bilgilerini ele geçiriyor. Tatilciler ise sahte web sitelerine yönlendirilerek kendilerine verilen hesaplara kapora ödemelerini yapmak zorunda kalıyor. Tatilciler, bu şekilde dolandırıldıklarının farkına varmadan Antalya’ya geldiklerinde araçlarını teslim alamıyorlar. Bu durum, tatilcilerin gününü mahvediyor.

Çoğunluğunu gurbetçilerin oluşturduğu turistlerin sayısı artarken, dolandırılanların sayısı da giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na göre, geçtiğimiz yıl 2 bin müşteri dolandırıldı. Bu yıl ise, sezon başında olmasına rağmen 5 bin civarında dolandırıcılık olayı bulunuyor. Adnan Mazıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda taşıt kiralama ve ilgili hizmetlerin sağlandığı 46’ncı Grup Meslek Komitesi’nin başkanı olarak, “Bu trend, artış halinde. Turistler, araç kiralamadan önce tüm bilgileri dikkatli bir şekilde kontrol etmeliler” dedi.

Tatilcilerin bu gibi dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları şart. Aracı kiralamadan önce, web sitelerini dikkatle kontrol etmeliler. Resmi web sitelerinden araç kiralama yapmaları gerektiğini de unutmamalılar. Herhangi bir dolandırıcılık olayıyla karşılaştıklarında ise, hemen yetkililere haber vermeleri gerekiyor. Ancak bu şekilde turistler, dolandırıcılık olaylarından korunabilirler.