Antalya’da Turizmde Rekor Yıl: Turist Sayısında Geçen Yıla Kıyasla Yüzde 33 Artış Yaşandı

Antalya’da rekor: Bir günde 1081 uçak

Antalya, sahip olduğu 640 kilometrelik sahil şeridi ve üstün hizmet kalitesiyle önemli bir turistik destinasyon olarak öne çıkmaktadır. 2023 yılına kadar turist sayıları açısından pandemi öncesi döneme geri dönmeyi başaran Antalya’da, turizm alanında önemli rekorlar da kırılmaktadır.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turist sayılarının iyi seviyelerde olduğunu aktararak 17 Haziran’da bir rekor kırıldığını belirtmiştir. O gün havalimanlarından yapılan 86 bin 278 yabancı yolcu girişi ve 1081 uçak inişi ile birlikte toplamda 187 bin 968 yerli ve yabancı yolcu sayısı gerçekleşmiştir. Vali Yazıcı, bu rekorun havalimanlarının sunduğu hizmet kalitesi ile doğru orantılı olduğunu ifade etmiştir.

Bu yıl 1 Ocak – 19 Haziran tarihleri arasındaki turist sayısında da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33’lük bir artış yaşandığını açıklayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, toplamda 4 milyon 695 bin 464 yabancı turist sayısına ulaşıldığını vurgulamıştır. Geçen yıla göre turist sayısındaki 1 milyon 153 bin artışıyla bu başarı elde edilmiştir.