Arda Turan ve Seçil Erzan Arasındaki Para Tartışması: Telefon İncelemeleri Ortaya Çıktı

Seçil Erzan dosyasına iki yeni rapor

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava sürecine ait ilk rapor, Seçil Erzan ve Nazlı Can’ın telefon incelemelerine odaklandı. Araştırmalara göre, en fazla yazışma Seçil Erzan’ın telefonundan futbolcu Arda Turan’a aitti. Arda Turan, parasını alamadığı Seçil Erzan’a şu şekilde yazmıştır: “Seçil’cim ne yaptın, bunu bana nasıl yaparsın, senin için gittim borçlar istedim, sözler verdim hiçbirini tutamıyorum. İnsanların gözünde ne hale düştüm. Ben yarın insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğim.” Bu mesaja Seçil Erzan ise “Çok mahcubum” şeklinde yanıt vermiştir.

Arda Turan’ın bu mesaj üzerine “Ne yapacağım Seçil, yarın gideyim sorayım tefeciye falan. Faktoring. Sinir hastası oldum bir çare söyle. Yarın kaçta dediler, ne diyorlar?” diye yanıtladığını görüyoruz. Seçil Erzan da “Yarın ödeme alacağız. Normal şartlarda olması yüzde 100 olan bir şey geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamıyorlar” cevabını vermiştir. Turan da bu mesajı, “15 gündür oyalanıyorum, şu anda bir hafta daha. 5 kişiye söz vermiştim ödeme yapacağım diye” şeklinde yanıtlamıştır.

Seçil Erzan, para talebinde bulunan kuzeni Tanın Yılmaz’a 2 Nisan 2023’te “Moci arıyor ‘gerekeni yapacağız’ diyor, ben bu tehditlerle yaşayamıyorum” şeklinde bir mesaj göndermiştir. Tanın Yılmaz ise 3 Nisan 2023’te Erzan’a şu mesajı göndermiştir: “Napıyorsun? Moji beni arıyor ki önce benim işimi halledecek vb. Sakinleştirmeye çalışıyorum. Moji’nin işini halledebilecek misin?” Bu mesaja Erzan, “Bağırıp duruyor Tanın, bana deli gibi bağırıyor, ‘İpini keseceğim senin. Benim işimi halledeceksin kaçıyorsun, gidiyorsun’ diyor. Halledeceğim. Bugün ne gelirse herkesin işini halledeceğim” yanıtını veriyor.

Nazlı Can ise telefonunda Tahir Dayı diye kayıtlı bir kişiye 22 Nisan 2023’te şu mesajı göndermiştir: “Dayıcığım hayırlı bayramlar. Olayları az çok duymuşsunuzdur. Olay çok büyük bizi de bir sürü yalanla kandırmış. İnşallah sonra detaylı konuşuruz, merak etmeyin beni ama dua edin.”

Son olarak, Nazlı Can telefon rehberinde kayıtlı kişilere Seçil Erzan’ın cezaevinde yazdığı ve avukatı aracılığıyla gönderdiği bir notu iletmektedir: “Nuri bana en iyi avukatı bulsun, bankacılık kanunundan anlayan en iyi ceza avukatı. Avukat bulman şart. Candaş ne durumda, dışarıda neler oluyor? Anneme yurt dışında olduğumu söyleyin.”

Dava dosyasına giren ikinci rapor, bankanın silindiği iddia edilen güvenlik kamerası kayıtlarıyla ilgiliydi. Raporda, “Bankadan elde edilen ve raporun (a) bölümünde özellikleri yazılı dijital materyallere ait imaj export verilerinin incelenmesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce alınan export diskleri ve log kayıtları üzerinde yapılan incelemede, silinmiş veri tespiti mümkün olmamıştır” ifadeleri yer aldı. Böylece, bankanın güvenlik kamerası kayıtlarını silmediği ortaya çıkmış oldu.