Asansör Faciasında Adalet Sağlandı

17 yıl sonra hukuk zaferi

İstanbul Ataköy’de Asansör Faciasında Son Durum

İstanbul Ataköy’de 9. Kısım, B 19 Blok’ta yaşanan trajik olayda, Etibank Maden İşletmeleri’nde çalışan Metin Güler ve banka müdürü Endam Aşer’in kızı olan 9 yaşındaki Hazal Güler, arkadaşıyla birlikte 10’uncu katta oturan bir başka arkadaşına gitmek için asansöre bindi.

Asansörün 9. katta durması üzerine Hazal ve arkadaşı kabinden indiler ancak yanlış katta olduklarını fark edince tekrar asansörü çağırdılar. Kapının açık olmasına rağmen kabin yukarı hareket edince Hazal boşluğa düştü. Olayı gören arkadaşı çığlık atarak yardım istedi ancak maalesef Hazal yaşamını yitirdi.

Savcılık soruşturması sonucunda asansör şirketinde görevli 3 kişi ile apartman görevlisi hakkında ‘taksirle öldürmek’ suçundan dava açıldı. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklara 2’şer yıl hapis cezası verdi ancak iyi hal indirimiyle cezayı para cezasına çevirerek 24 taksite bölme kararı aldı.

Hazal’ın ailesi, Süper Minimak Asansör Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye karşı manevi 250 bin TL, maddi olarak da 10 bin TL tazminat davası açtı. Bakırköy 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, aileyi haklı buldu ve şirkete toplamda 128 bin 643 lira 50 kuruş tazminat ödemesine hükmetti.