ASELSAN 2024 Finansal Sonuçları ve Stratejileri

ASELSAN'ın bakiye siparişleri paylaşıldı: 11,1 milyar dolar

ASELSAN’ın 2024 Yılı Birinci Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Akıllı Savunma Sanayi Şirketi ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını duyurdu. Şirketin üç aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyüyerek 15,1 milyar TL’ye ulaştı. Brüt karı yüzde 3 artarken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) ise yüzde 3 artışla 3,4 milyar TL’ye yükseldi. ASELSAN’ın FAVÖK marjı yüzde 22 olarak gerçekleşirken, net karı 1,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin öz kaynaklarının aktife oranı yüzde 63 olarak belirlendi.

ASELSAN’ın bakiye siparişleri 11,1 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti ve tarihi bir rekora imza attı. İlk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şunları söyledi:

“ASELSAN olarak, ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Tarihimizin en yüksek bakiye sipariş rakamına ulaştık. Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığı için önemli projelere imza attık. Ülkemizin milli savunmasına katkı sağlamak adına önemli gelişmeler kaydettik.”

Akyol ayrıca, şu ifadeleri kullandı:

“Sivil alanda da oyun değiştirici sistemler geliştirerek ülkeye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin güvenliği için kritik öneme sahip projeleri hayata geçirmeye devam ederek dünya genelinde lider bir konuma gelmeyi planlıyoruz.”

Akyol, ASELSAN’ın yol haritası hakkında da konuşarak, “Önümüzdeki dönemde seri üretim kapasitemizi ve yeteneklerimizi artırmak için 400 milyon doları aşan 4 büyük yatırımı başlattık. Hedefimiz ASELSAN’ı dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketinden biri haline getirmek” dedi.