Atabarı Kayak Merkezi’nde Ayılar Tarafından Oluşturulan Hasarlar Tespit Edildi

Artvin’de Atabarı Kayak Merkezi’nin kapıları kırıldı, eşyalar kullanılamaz halde! Şüpheli ayılar

Artvin Çoruh Üniversitesi Kayak Evi, Artvin’in merkezinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı’nda yer alan Atabarı Kayak Merkezi’nde bulunuyor. Ancak şu anda mevsim nedeniyle kapalı olan Kayak Evi, yaşanan bir olay sonucunda kullanılmaz hale geldi. Atabarı Kayak Merkezi’nde bulunan 4 ahşap bina, kapı ve pencereleri kırılmış halde bulundu ve eşyalar da kullanılamaz hale gelmişti.

Yetkililere göre, bu tahrip işlemlerinin sebebi aç kalan ayılar olabilir. Bölgeye giden Artvin Çoruh Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Fikri Özkan, cep telefonuyla tesislerin son halini görüntüledi. Görüntülerde, tahrip edilen kapı ve pencerelerin yanı sıra kullanılmaz hale gelmiş eşyalar ve yerdeki kan izleri dikkat çekiyor.

Özkan, tahrip işlemini gerçekleştiren ayının yaralandığı için kan izlerinin bulunduğunu tahmin ediyor. Ayıların son zamanlarda Artvin ve ilçelerinde sık sık haberlere konu olduğunu ve bu durumun normal olduğunu belirtiyor. Ayıların yaşam alanlarının içinde olduklarını ve kurum binalarına, kayak evine ve diğer yapıları zarar verdiğini duyduklarını söylüyor. Ayıların bu binalara girerek dolaplarda yiyecek aramış ve buldukları yiyecekleri tüketmiş olduğunu da ekliyor. Bu nedenle, binalarda maddi hasar meydana gelmiş durumda.