Atama ve Görevden Alma Kararları Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevden alındı. Muharrem Kurt, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne atandı, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Özge Aydiş Toy getirildi. Aynı zamanda Samsun İl Müdürü Tekin Balcı ve Rize İl Müdürü İdris Altuntaş görevden alınırken, çeşitli illerde birçok yeni müdür ataması da gerçekleştirildi.

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Şükran Doğan, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcısı Metehan Özcan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Bülent Aytaç görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte, Çalışma Genel Müdürlüğüne Mehmet Baş, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğüne Ali Aybey, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Oğuz Tuncay, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na Bekir Aktürk, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na İbrahim Esenkar, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı’na Engin Akyol ve Mustafa Işık, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Murat Doğanay, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Necmettin Öz, Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Mürsel Baki atanmıştır.

Ayrıca, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu üyeliklerine Hasan Davulcu ve Ersin Dilber atanmıştır. Tüm bu atama ve görevden alma işlemleri, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.