Atlı Seçmenler Sandık Başına Dört Nala Koştu

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | Sandık renkleri

Atlı Seçmenler Sandık Başına Dört Nala Koştu

İzmir Bornova’da at eğitmeni Faruk Ceren ve öğrencisi Melisa Onuk, oy kullanmak için atlarıyla geldi. Faruk Ceren, Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu’na giderken, Melisa Onuk ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne at üstünde gitti. Ceren, “Yine can dostlarımızla geldik. Ata farkındalığa da dikkat çekmek istedik. Herkesten bu güzel dostlarımızı bir şekilde hayatlarının bir köşesine yerleştirmelerini istiyorum” dedi.

Kocaeli Körfez’de oy kullanacak olan Summani Yılmaz ise Körfez İmam Hatip Ortaokulu’na 3 yaşındaki atı ‘Rüzgar’ ile gitti. Yılmaz, “Bu memleketin atlarla kazanıldığını insanlara göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri Hacılar’da yaşayan bazı kişiler de oy kullanacakları okula at sırtında gitti. Bekir Erdem ve arkadaşları, ‘Zaza’ isimli atlarıyla okula geldi ve oylarını kullandı.

Antalya Manavgat’ta ilginç bir olay yaşandı. Bir seçmen, oy kullanacağı Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu’na ‘Transformers’ filminin karakterlerinden olan robot ‘Bumblebee’ kostümüyle gitti. Anne ve babalarıyla okula gelen çocuklar, robot kostümlü kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aydın Germencik’in kırsal Dampınar ve Çamköy mahallelerinde ise efe kıyafeti giyen bir grup seçmen, oy kullanmaya gitti. Seçmenler, kahramanlık destanı yazan efelerin torunları olduklarını söyleyerek, her seçimde bu kıyafetlerle oy kullandıklarını belirttiler.

Bursa’da oy kullanmaya giden tiyatro sanatçısı Bahtiyar Keskin, Karagöz kostümüyle Sadi Etkeser İlkokulu’nda oyunu kullandı. Diğer seçmenlerin şaşkın bakışları arasında oy kullanan Keskin, fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi.

İstanbul’dan Gine Cumhuriyeti’ne çalışmaya giden Emre Ercan ve Safiatou Diallo ise evlendikten sonra Türkiye’ye geldi. Diallo, Beyoğlu’ndaki Firuzağa İlköğretim Okulu’nda ilk oyunu kullandı.

Zonguldak’ta yaşayan ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan madenci Muhammet Kaya, madenci elbisesiyle oy kullanmaya gitti. Kaya, madencilerin her zaman her yerde hatırlanmasını sağlamak için bu tercihi yaptığını belirtti.

Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen ve en uzun boylu kadını Rumeysa Gelgi, Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde oy kullandı. Kösen, yürüme güçlüğü çeken Gelgi’nin oy vermesi için seyyar sandık uygulaması başlatıldı ve Gelgi, evinde oyunu kullandı.