Avcılar’da Yaşanan Ömer Karakaya Olayı: Denize Yağ Boşaltma İddiaları ve Sonuçları

Balıkçı Ömer'in ölümünde acı detay... Sosyal medya linçine kalbi dayanmadı: Herkesin yardımına koşan güzel bir insandı

Avcılar Balıkçısı Ömer Karakaya’nın Ölümüne Yol Açan Olay

Avcılar’da bulunan İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesi yakınlarında, bir kişi olan Ömer Karakaya’nın teknesinden atık boşalttığı iddiasıyla karşılaşıldı. Oka olarak adlandırılan suçlamaların arkasından gelen bir video, sosyal medyada hızla yayıldı.

Görüntülerde “Denize yağ boşalttı. Bu ne rahatlık” şeklinde bir notla paylaşılan video nedeniyle iddia edilen sahil güvenliği, sahilde cezai işlem uyguladı. Karakaya’nın bu suçlamalar altında kaldığı yorumları ve hakaretlere maruz kaldığı biliniyor.

Daha önce de yüksek tansiyon sorunu olan Karakaya, okunan yorumlar sonrası fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Hemen Avcılar’daki bir hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Karakaya, tüm çabaların rağmen kurtarılamadı.

Karakaya’nın cenazesi, ailesi, dostları ve Avcılar Kaymakamı Kemal İnan’ın katıldığı bir cenaze namazının ardından Hacı Osman Ağa Camii’nde toprağa verildi.

Ömer Karakaya’nın arkadaşları, onun denize yağ boşaltmadığını savunarak, videoya karşı yapılan linç operasyonuna karşı çıktı. Yapılan açıklamada, “Kesinlikle denize yağ basmadı Ömer Karakaya. Bu kadar net. Biz 30 senedir buradayız, balıkçılık yapıyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum. Denize sintine basılmaz.” ifadesine yer verildi.

Karakaya’yı yakından tanıyan Hakan Sedef, yaşanan olayları değerlendirirken, “O duyarlı vatandaşın sadece şikayet etmesi yeterliydi. Linç yapılmasaydı, bu çocuk şu an aramızda olacaktı. Ömer tanıdık, tanımadık herkese yardım eden bir insandı.” şeklinde konuştu.