Avcılar’da Zabıta Ekiplerinden Duba Denetimi

Kaldırım ve yol işgaline müdahale... Zabıta ekiplerine tepki: Başkan buraya gelecek

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri duba denetimi yaptı

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis ekiplerinin desteğiyle Üniversite ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerinde duba denetimi gerçekleştirdi. Kaldırımlarda yürümeyi zorlaştıran reklam panoları, flama, bayrak, lastik veya masa sandalye gibi eşyaları topladılar. Toplanan malzemeler Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kamyon ve kamyonetlere yüklendi.

Ekipler, Trafik Kanunu, Zabıta talimatnamesi ve ilgili yasaların verdiği yetkiyle denetimlerini sürdürürken, işyerleri önlerine araçların park edilmesini önlemek isteyen esnafın caddeye bıraktığı duba, sandalye, eski lastik, beton dökülmüş teneke gibi malzemeler de kaldırıldı. Denetimler sırasında esnafla zabıta ekipleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Bir esnafın “Oturuyorum ben bunlara” diyerek tepki gösterdiği sandalyeleri alınırken, başka bir esnafın “Başkan buraya gelecek” diyerek duruma tepki verdiği görüldü. Zabıta ekiplerinin kaldırım ve caddelerde trafik ve yaya güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerinin devam edeceği belirtildi.