Ayhan Bora Kaplan Operasyonu ve Detayları

Ankara Emniyeti’nde örgüt soruşturmasından darbe tartışmasına... Adım adım bu noktaya nasıl gelindi

Son Dakika: Ayhan Bora Kaplan’ın Yakalanma Süreci Detaylarıyla Ortaya Çıktı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 8 Eylül 2023’te gerçekleştirdiği önemli operasyonla yeraltı dünyasının önemli ismi Ayhan Bora Kaplan’ı yurtdışına kaçmaya çalışırken yakaladı. Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyon, Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Kaplan’ın yakalanmasıyla birlikte soruşturma Emniyet’e de uzanarak, organize suçlarla mücadeleden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı ve diğer 12 emniyet mensubu açığa alındı. Soruşturma devam ederken, gizli tanık olarak bilinen Serdar Sertçelik’in ev hapsindeyken silahlı saldırıya uğraması ise dikkatleri üzerine çekti.

Soruşturma: Elektronik Kelepçe Gizemi

Soruşturma kapsamında ayağında elektronik kelepçe olan Sertçelik’in nasıl dışarı çıktığı ve neden takip edilmediği merak konusu oldu. Sertçelik’in gizli tanık olarak kullanılması ve sonrasında yaşanan olaylar, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

Sertçelik’in ifadesinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 3 polis müdürü ve 1 komiser başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındı. Ancak, gizli tanık iddiaları ve ele geçen belgeler soruşturmanın seyrini değiştirdi.

Kritik İddialar: Uğur Dündar’ın İddiaları

Öte yandan, gazeteci Uğur Dündar’ın da suç örgütüyle ilgili yapılan röportajlar kapsamında gizli tanık Serdar Sertçelik ile görüştürüldüğü iddiaları ortaya atıldı. Ancak Dündar tarafından yapılan açıklamaya göre, bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi.