Ayşe A. Boşanma Davasında Haklı Bulundu

Hem en yakın arkadaşı ile hem de yengesi ile aldatıldı... Mahkemeden aldatan kocaya ibretlik ceza

Samsun’da yaşayan 2 çocuk annesi Ayşe A., 2001 yılında evlendiği Ahmet A.’nın, kendisini hem yakın arkadaşı S.Ç. hem de dayısının eşi A.S. ile aldattığını öne sürerek, 23 Şubat 2021 tarihinde boşanma davası açtı. Samsun 2’nci Aile Mahkemesi’nde görülen davada, Ahmet A.’nın A.S. ile 326 günde 828 kez telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Ayşe A., eşinin iddialarını, tanıklarla birlikte kanıtladı. Mahkeme heyeti, 26 Nisan 2024’teki duruşmada Ayşe A.’yı haklı buldu ve boşanmalarına karar verdi. Ayrıca Ahmet A.’nın 500 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. U.A.’nın velayetinin annesine verilmesine karar verilirken, Ahmet A.’nın Ayşe A. ve oğlu B.A.’ya (23) biner lira nafaka ödemesine karar verildi.

Ayşe A.’nın avukatı Arslan Bolat, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Herkes eşinin kendisine olan ilgisini kaybettiğini hissedebilir ancak asıl mesele, bunun mahkemede nasıl yansıtıldığıdır. Mahkemeler somut delillere göre karar verir. Müvekkilimiz, dayısının eşiyle olan ilişkisini öğrendiğinde büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Psikolojisi derinden etkilenen ve uzun süre tedavi gören Ayşe A., yaşadığı acıyı hala unutamamıştır. Dosyaya tedavi belgeleri ve ilaç reçetelerini ekledik. Ayrıca eşinin diğer kadınla yaptığı telefon görüşmelerinin detayları da dosyaya eklenmiştir. Bu durum, mahkemenin daha detaylı bir inceleme yapmasını sağlamıştır.”

Bolat, durumun mahkeme tarafından açıklığa kavuşturulduğunu belirterek, “Müvekkilimizin acısı doğru şekilde yansıtıldığı için mahkeme, Ayşe A.’ya bir milyon lira tazminat ödenmesine karar verdi. Elbette ki, yaşanan acı parayla ölçülemez ancak bu tazminat, Ayşe A.’nın yeni bir hayata başlarken destek olacaktır” dedi.