Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkanlığa Yeniden Seçilmesini Kutladı

Aliyev'den AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yeniden genel başkanlığa seçilmesi üzerine bir mesaj gönderdi. Aliyev, Erdoğan’ı yürekten kutlayarak şunları ifade etti: “Bu, milli iradenin bir ifadesidir ve Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin size olan güvenini, desteğini ve itimadını açıkça göstermektedir. Yaptığınız hizmetler, kardeş Türkiye’nin kalkınması ve ilerlemesi için büyük bir takdir toplamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin büyük kurultayı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal ve siyasi hayatında tarihi bir olaydır. Kongrede alınan önemli kararların, partinin gelecekteki faaliyetlerinin belirlenmesi için büyük katkı sağlayacağına ve ülkenizin yeni sosyal-ekonomik gelişim aşamasını gerçekleştirmek için “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna ulaşılmasına yardımcı olacağından eminim.”

Aliyev, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türk devletine ve milletine olan onur ve şerefle hizmet ettiği vurgulayarak, “Siz, belirttiğiniz ilke ve amaçlara bağlılık göstererek Türkiye devletine ve halkına karşısında onurla hizmet etmiş ve birçok alanda büyük başarılar elde etmişsiniz. Ülkenizin küresel anlamda güç merkezi haline gelmesini ve uluslararası alanda büyük etki sahibi olmasını sağlamışsınız. Bu başarıların hepsinde sizin paha biçilmez rolünüz ve olağanüstü emeğiniz bulunmaktadır. Bu nedenle adınız, Türkiye devletçilik tarihine sonsuza kadar kazınmıştır. Türkiye’nin bilge ve kararlı liderliğiniz altında elde ettiği başarılar ve dünyada artan itibardan dolayı mutluluk ve gurur duymaktayız. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik, birlik ve stratejik müttefiklik ilişkilerinin örnek niteliği taşıdığını ve en üst düzeyde olduğunu gururla ifade etmek isterim. Karşılıklı güven, destek ve dayanışmaya dayanan sağlam temellere dayalı, devletler arası ilişkilerimiz aynı zamanda bölgesel iş birliği, istikrar ve güvenliğe de önemli katkılar sağlamaktadır.”

Aliyev, Türk ve Azerbaycan halkının sağlam iradesine ve “Tek millet, iki devlet” ilkesine dayalı olarak Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğine olan inancını vurgulayarak şunları söyledi: “Sizi ve Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerini bir kez daha içtenlikle tebrik ediyor, parti çalışmalarında başarılar diliyor ve kardeş Türkiye Devleti’ne ve halkına her zaman huzur ve refah diliyorum.”