Bahar ve Nihal Candan: Suçla Anılan Fenomenlerin Duruşması

Nihal Candan’dan Bahar’a: Engin çıktı sen de çıkarsın

Sosyal Medya Fenomenleri Bahar ve Nihal Candan Yargılanmaya Devam Ediyor

Bahar Candan ve Nihal Candan, “Kara para aklama” ve “Suç örgütüne üye olma” suçlamalarıyla yargılanmalarına devam ediyor. Dün Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıkan kardeşlerden Nihal Candan adliyeye avukatlarıyla birlikte geldi. Duruşma salonunda kardeşi Bahar Candan’a seslenen Nihal Candan, “İyiye gidiyor; Engin Polat çıktı sen de çıkacaksın” dedi.

Duruşmada savunma yapan Bahar Candan, “Hakkımdaki iddiaların tamamı yalandır. Banka hesaplarımda iddia edilen herhangi bir hareket bulunmamaktadır. Haberi duyar duymaz bankalardan hesap dökümümü çıkarıp savcılığa sundum. Buradaki insanları tanımıyorum” şeklinde konuştu.

Gülnihal Çiçek olarak da bilinen sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, 16 Kasım 2023 tarihinde “Kara para aklama” ve “Suç örgütüne üye olma” suçlamalarıyla tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişlerdi. Cezaevinde sağlık sorunları yaşayan Nihal Candan, kilo kaybı yaşadığı için tahliye edilmişti.

Mahkeme, tutuklu sanık Ayhan Güldan’ın tahliyesine karar verdi. Duruşmada Bahar Candan ise “Cezaevinde Taksim bombacısıyla yan yataklarda kalıyorum. 3 aydır akıl hastanesinde yatıyorum. Hesabımda 1-2 milyon var. Ben bir garibanım” şeklinde savunma yaptı.