Bahçeli Yeni Belediye Başkanlarıyla Buluştu

Bahçeli: Kumpasçılarla işimiz olmaz

“`html

MHP Lideri Bahçeli Yeni Belediye Başkanlarıyla Buluştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Kızılcahamam Patalya Otel’de yeni seçilen belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kampın açılış konuşmasında Bahçeli şunları dile getirdi: “Türkiye seçimlerin yüksek gerilimli atmosferinden uzaklaşmalıdır. Yumuşama ve normalleşme çağrıları sözde kalmamalıdır. Önümüzdeki süreç herkes için dürüstlük testi mahiyetindedir.”

Terörist Demirtaş’ın ve 6-8 Ekim olaylarını azmettiren diğer bölücülerin ceza almasına hukuksuzluk demek, itiraz etmek, karşı gelmek devlete ve millete en ağır hakaret olup bunun yumuşama ortamına zarar verdiğini ileri sürmek art niyetliliktir. Özellikle muhalefet partilerinin arayışı usulde bir yumuşama ise muhataplarını uyarıyorum ki, böylesi bir yumuşama yıkıma çanak tutmaktır. Yeni anayasa çağrılarına kulak tıkayıp önce yürürlükteki anayasaya uyma şartını masaya koyanlar, ilave olarak Cumhurbaşkanı’mızın bir kısım tasarrufunun, 31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun düşmediğini iddia edenler alışkın oldukları bulanık havayı tekrar tesis etmek için fırsat kollayan tatlı su kurnazlarıdır.

Kumpasçılarla işimiz olamaz. Komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde, FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayri meşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez.

Bahçeli, emniyette yapılan soruşturmalara yönelik gazetecilerin sorusuna da “Çok sağlıklı, dürüst, ahlakça milli şuura dayalı bir anlayışla süreci takip ediyoruz” yanıtını verdi.

Bahçeli, CHP’ye Renk Kattı

Bahçeli, gazetecilerin sorularını şu şekilde yanıtladı: “Özgür Bey’i Mecliste yakinen takip ettim. Bir defa hareketli, ikincisi heyecanlı bir insan. Üçüncüsü konuşkan. Dolayısıyla CHP’ye yeni bir renk kattı. Komutanın tahliyesi konusunda da yorum yapan Bahçeli, “Cezaevinden çıkan bir komutanın, Çetin Doğan’ın konuşması bana göre uygun olmamıştır.” diyerek düşüncesini dile getirdi.

Bahçeli, Kızılcahamam’da gazetecilerle yaptığı samimi sohbette, araba koleksiyonu ve müzik zevki hakkında da konuştu. Bahçeli’nin mesajı ise şöyleydi: “Klasik arabalar şimdikilerle mukayese edilmez. Şimdikiler çay bardağı gibi, yanyana koyduğunuzda bardak kime ait belli değil. Mercedes’in, Chevrolet’nin, Cadillac’ın, Ford’un kendine has özelliği var.”

“`