Bahçeli’nin Çarpıcı Konuşması ve İfade Özgürlüğü Değinimi

‘Görüşmeler şeffaf olmalı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, medyada çıkan dedikodular ve spekülasyonlara değindi. Bahçeli, “Televizyon ekranlarında ya da gazete sayfalarında kulis bilgisi maskesiyle servis edilen dedikoduları, körüklenen spekülasyonları, estirilen yalan rüzgârlarını, özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle, ibretle takip ediyoruz” dedi.

Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanı’nın herkesle görüşebileceğini ve dinleyebileceğini belirterek, asıl meseleyi asılsız iddialar ve fitne çıkarmaya çalışan zihniyetler olarak tanımladı. “Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf, aslı astarı olmayan söylentilerin gemi azıya alması, saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin de kamçılanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Ülkenin karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehditlere de dikkat çeken Bahçeli, “Son zamanlarda ve eşgüdümlü olarak, ülkemiz aleyhine iç ve dış tehdit sarmalının gittikçe genişlediğini yakinen müşahede ediyoruz” dedi. Ayrıca, Suriye’nin parçalanmasını esas alan emperyalist bir projenin devrede olduğunu ve Türkiye’nin hedef olduğunu vurguladı.

Bahçeli’nin konuşmasının ardından gazetecilerle sohbet ederken takıp taktığı “Allah Bana Yeter” yazılı yüzüğü de dikkat çekti. Bahçeli, “Allah Bana Yeter” ifadesiyle sohbetine son verdi.