Bahçeli’nin Tezkere ve Emekliler Konusundaki Tartışmalı Açıklamaları Gündemde!

Kılıçdaroğlu’ndan tezkere kararı: Hayır

BAHÇELİ’YE TEZKERE SORUSU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’ye yöneltilen bir soruyla gündeme gelen bir haberde, terörle mücadele tezkeresi ve yabancı askerlerin Türkiye’ye davet edilmesi konuşuldu. Bahçeli, bu tezkereye evet dediği için, MHP’nin yabancı askerlerin topraklarımızı çiğnemesine onay verip vermediği merak ediliyor.

Bahçeli’ye ikinci bir soru ise, bu yabancı askerlerin kim olduğuyla ilgiliydi. Hangi ülkelerin askerlerinin terörle mücadele için Türkiye’ye davet edileceği konusunda net bir açıklama yapılmadığı için, tepkiler artmış durumda. Türkiye’de terörle mücadele görevini TSK ve polislerin üstlendiğine dikkat çeken soru, neden yabancı askerlere ihtiyaç duyulduğunu sorguluyor.

EMEKLİLER AYRIŞTIRILDI

Haber metni, emeklilere verilen 5 bin lira ikramiye kararı üzerine de odaklanıyor. Ancak bu ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceği belirtiliyor. Bu durumda, emeklilerin neden çalışmak zorunda olduğu ve böyle bir ayrımın niçin yapıldığı tartışma konusu olmuş durumda. Ayrıca, 5 bin liranın büyük bir miktar gibi sunulmasına rağmen, aslında yetersiz olduğu ve geçim sıkıntısı çeken emeklilere pek bir faydası olmayacağı vurgulanıyor.

FİLİSTİN-İSRAİL SİVİL ÖLÜMÜ HAKLI DAVAYA GÖLGE DÜŞÜRÜR

Haber metninin sonunda ise, CHP liderinin İsrail ve Filistin çatışmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara yer veriliyor. Filistin halkının haklı bir davasının olduğunu ve bu davayı savunmanın demokratik ülkelerin bir görevi olduğunu vurgulayan CHP lideri, sivil ölümlerin hiçbir zaman haklılığa katkı sağlamayacağını ifade ediyor. Uluslararası kuruluşların, özellikle BM’in bu sorunun çözümü için çaba harcamasının gerekliliğine dikkat çeken lider, olayların büyümeden bir şekilde sonlanması gerektiğini vurguluyor.