Bakan Bolat: Türkiye-Kamboçya İkili Ticaret Güçlüğü

Bakan Bolat, Kamboçya Başbakan Yardımcısı Sophea ile görüştü

Bakan Bolat: Türkiye-Kamboçya İkili Ticaret İlişkilerini Güçlendirme Kararlılığı

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sayın Sok Chanda Sophea ve beraberindeki resmi heyet ile Türkiye-Kamboçya arasındaki ikili ticaret ilişkilerini geliştirmek amacıyla bugün Ankara’da Ticaret Bakanlığında bir araya geldiklerini belirtti. Diplomatik ilişkilerin 65’inci yılını kutlama memnuniyetini ifade eden Bakan Bolat, şu açıklamalarda bulundu:

“Ticaret hacminin son 10 yılda üç katına çıkarak 2023 yılında 238 milyon dolara ulaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Ancak ticaret potansiyelimizin hala büyük ölçüde gelişebileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda ikili ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarma hedefimize ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Bakan Bolat, Kamboçya’nın hızla gelişen ekonomisi ve ASEAN üyesi olmasının Türk şirketleri için büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, tarım endüstrisi, gıda işleme, yeşil enerji, mobilya, medikal cihazlar ve tekstil gibi sektörlerde işbirliği potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı. Türk müteahhitlerin Kamboçya’nın altyapı projelerine katkı sağlayabileceğini ve Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Phnom Penh arasında doğrudan uçuş başlatmasının iki ülke arasındaki etkileşimi artıracağını umduklarını ifade eden Bakan Bolat, şunları söyledi:

“İkili ilişkilerimizi daha da derinleştirmek ve genişletmek adına önümüzdeki dönemde ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”