Bakan Özer, Ankara’da Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi Açılışında Konuştu ve Seçimle İlgili Soruları Yanıtladı

Bakan Özer: Millet iradesini tecelli ettirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve ODTÜ Teknokent iş birliğinde kurulan Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM) için açılış programı düzenlendi ve Bakan Özer de bu programa katıldı. Programa, Bakan Özer ve MEB Bakan Yardımcısı Petek Aşkar gibi liderler, akademisyenler ve diğer davetliler katıldı. ETKİM’in hayata geçirilmesi için çalışanlarla konuşan Bakan Özer, bu ülkenin her zaman kendini yenileyerek ve güçlendirerek, emin adımlarla kendi istikametinde yoluna devam ettiğini vurguladı. Bakan, eğitim alanındaki tüm paydaşların bir araya gelerek, eğitim sistemi üzerinde çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Basın mensupları, seçimle ilgili sorular sorduğunda ise Bakan Özer, seçimlerin demokrasinin şöleni olduğunu belirtti ve millet iradesine dayatma yapmadan sürecin suhuletli bir şekilde neticelenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası kuruluşların sürece müdahil olduğunu ve Cumhur İttifakı’nın adaylarına gösterilen teveccühü de ele alan Bakan Özer, alınan oyun yeterli olmadığını ve ikinci tura kaldıklarını söyledi. Bakan, 15 gün içinde sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması için çalışacaklarını dile getirdi. Ayrıca Bakan, bir basın mensubunun milletvekili seçilmesi ile ilgili sorusuna da şu şekilde cevap verdi: “Milletvekili adaylığıyla ilgili süreçleri yönetmek, Milli Eğitim Bakanı olarak da görevimi yerine getirmek benim için zorlu bir süreçti. Şu anda seçildik ama yemin etmemiz gerekiyor. Ben şu anda Milli Eğitim Bakanı olarak konuşuyorum. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur.”