Bakan Özhaseki: “Deprem Afetinin Altından Kalkacağız” ve Türkiye’nin Başarılarına Dikkat Çekti

Bakan Özhaseki açıkladı... Deprem bölgesinde 850 bin ev ve iş yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sanayici ve İş Adamları Buluşması’nda konuşma yaptı. Özhaseki, “Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen seçimlerde yüzde 50’nin üzerinde oy alamadığımız için hayal kırıklığına uğradık. Ancak ikinci seçimde yüzde 50’nin üzerinde oy aldık ve Cumhur İttifakı olarak başarımızı bir kez daha gösterdik. Bu başarı, diktatörlük, tek adam rejimi gibi iftiralarla karşı karşıya kalmamıza rağmen gerçekleşti” dedi.

Özhaseki ayrıca, son yaşanan deprem afetinin üzücü boyutuna değindi. 11 il ve 14 milyon insanın etkilendiği bu afetin, ülkemizin medeniyet tarihinin karşılaştığı en büyük afet olduğuna dikkat çekti. Özhaseki, 850 bin konut ve iş yeri yapımı ve altyapısının yapımı için 100 milyar doların üzerinde bir maddi zarar olduğunu belirtti. Ancak, Özhaseki, 300 binden fazla konutun bir yılda bitirilmesi ve diğer konutların da 1.5 veya 2 yıl içinde bitirilerek insanların evlerine dönmelerinin sağlanacağına söz verdi.

Özhaseki ayrıca Türkiye’nin son 20 yıldaki yüzde 5.5 oranındaki büyüme hızı, 254 milyar dolarlık ihracat hacmi, 31 milyon insanın istihdam edilmesi ve 380 organize sanayi bölgesinde 75 bin fabrikanın faaliyette olduğunu vurguladı. Ayrıca, savunma sanayinde yürütülen 75 milyar dolarlık projeler, İHA’lar, SİHA’lar, uçak gemileri ve helikopterler gibi savunma gücü üzerine yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Özhaseki, tüm bakanlıkların geçmiş 80 yıl boyunca yaptığı çalışmaların bir arada 20 yılda yapıldığına dikkat çekerek, ülkemizin her alanda başarılara imza attığını vurguladı.