Bakan Tunç’tan Yargı Reformu İle İlgili Önemli Açıklamalar!

Bakan Yılmaz Tunç: İyi hal indirimi her suçta olmayacak... Narin Güran cinayetinde kimlerin kimle olduğu belirlendi

Bakan Tunç’un Açıklamalarından Öne Çıkan Başlıklar

Bakan Tunç, TBMM’den geçen 9. yargı paketine ilişkin konuşmasında, genel kurul aşamasında olan konuyu değerlendirdi. Grup başkanının da açıklama yaptığı bu süreçte yargıyı hızlandırmaya yönelik önemli hususlar ele alındı. 10. yargı paketi taslağının Meclis grubunda vekiller tarafından değerlendirildiği ve başkanlığa sunulacağı belirtildi.

Son günlerde kamuoyunda tartışılan konularla ilgili detaylı bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Bakan Tunç şunları ifade etti: “Bu konuda uzun süredir çalışmalar yürütüyoruz. Tüm uygulayıcılar, barolar ve hukuk fakültelerinin görüşlerini aldık. Halen süren görüşmelerde 45 bin görüş değerlendirildi. Bu görüşler, uzun toplantılarda tartışıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla ana hatları netlik kazanacak. Suçların cezasız kalmaması, toplumda rahatsızlık yaratıyor.”

“Ceza alanların cezaevinde daha fazla süre geçirmesi önemli” diyen Bakan Tunç, cezaevlerinde daha uzun süre kalınması için yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. İyi hal indiriminin her suçta olmayacağını ve cezasızlık algısının ortadan kalkacağını belirtti.

Bakan Tunç, katalog suçlar listesine yeni suçların eklenebileceğini ifade ederek, tutuklama talebinde yapılan yenilikleri açıkladı. “Yargının aldığı kararlarda hatalar olabilir ancak bu hatalı kararlar istinafa taşınarak düzeltilebilir” dedi.

Sosyal medyanın gücüne dikkat çeken Bakan Tunç, toplumun suçlardan korunması için yargı ve kolluğun işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Basına da büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, gençlerin kötülüklerden korunması için toplu bir mücadele gerektiğini söyledi.

Bakan Tunç, Narin evladıyla ilgili devam eden soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı. İfade alınanlar ve tutuklu bulunanlar hakkında detaylı incelemeler yapıldığını belirterek, teknolojinin gücünün kullanılarak gerçekleştirilen soruşturmanın sonuçları hakkında toplumu bilgilendireceklerini söyledi.

Meclis Başkanı’nın açıklamalarına da yer veren Bakan Tunç, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmaların olmadığını belirtti ve yeni anayasa çalışmalarının usulüne uygun şekilde devam ettiğini söyledi.

Gebze’deki olayla ilgili başlatılan soruşturmanın kanuna uygun olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, yasanın hayvanları ve çocukları korumak amacıyla yapıldığını belirtti.

Eylem Tok’un iadesine ilişkin sürecin hala devam ettiğini belirten Bakan Tunç, mahkemenin taleplerini beklediklerini ve sürecin tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.