Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütlerine Büyük Darbe!

Bakan Yerlikaya duyurdu: 6 ayrı suç örgütü çökertildi! 91 şüpheli tutuklandı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul’da faaliyet gösteren 6 ayrı organize suç örgütüne karşı planlı ve projeli bir operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyon sonucunda 115 zanlının gözaltına alındığını ve bunlardan 91’inin tutuklandığını, diğer 24’ünün ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

Yerlikaya, “Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşmeye devam ediyorlar. Halkımız bize güveniyor, bize inanıyor. Bizim mücadelemiz onların duası ve destekleriyle sürüyor. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertmeye devam edeceğiz.” şeklinde bir açıklama yaptı. Operasyonlar kapsamında 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, uyuşturucu madde ve çok sayıda POS cihazı, cep telefonu ile SIM kartların ele geçirildiğini de belirtti.

Yerlikaya ayrıca, operasyonlarda koordinasyonu sağlayan Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti.