Bakan Yerlikaya: “Terörü Kaynağında Bertaraf Ediyoruz”

Bakan Yerlikaya: Sadece terörle değil terörizmle de mücadele ediyoruz

Bakan Yerlikaya, terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber canlı yayınında yaptığı konuşmada, terörü kaynağında bertaraf ettiklerini belirtti. Yerlikaya, Cumhurbaşkanı’nın terörle mücadelede gösterdiği kararlı duruşun, İHA’lar ve SİHA’lar gibi hava gücünün önemine vurgu yaparak, “Her yere biz bakıyoruz, biz görüyoruz. Savunma Bakanlığı’mızın terörü kaynağında pençelemek, onları hareket edemez hale getirmesi” dedi.

2023 yılında teröre katılımın 40 yıldaki en düşük seviyeye indiğini belirten Yerlikaya, jandarmanın kırsalda 18451 operasyon gerçekleştirdiğini ve toplamda 21 bin 919 operasyon yapıldığını açıkladı. Ayrıca, 815 teröristin etkisiz hale getirildiğini de sözlerine ekledi. Yerlikaya, terör eylemlerindeki düşüşe de dikkat çekerek, “Hedefimiz bir tane bile eylem olmaması. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmadan şehirlerimizi, kırsalımızı huzur ve güven ortamı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ayrıca, terörle mücadelede dağlarımız, vadilerimizde ve yaylalarımızda kahraman jandarmanın varlığına vurgu yapan Yerlikaya, istihbaratın gücüne de işaret etti. Yerlikaya, insanların terörü lanetlediğini belirterek, “Biz sadece terörle değil terörizm ile de mücadele ediyoruz. El birliği yaparak şehirlerimizi kalkındırmak için devlet olarak hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.