Baklatepe’nin Köklü Muhtarlık Geleneği: Aileden Aileye Taşınan Görev

Mahallenin 100 yıllık muhtarları

Bir aile geleneği haline gelen muhtarlık görevinde, Baklatepe’nin 24 yıldır hizmet veren muhtarı Naci İşkol’un soyu kökleri köye dayanıyor. İşkol, babası gibi köyde ve sonrasında mahallede görev yapmaya devam eden bir başka muhtar olan dedesinin de köklü bir geleneğe sahip olduğunu söylüyor. Kendisi de babasının muhtarlık mührünü devraldıktan sonra 1999’dan bu yana görevini sürdüren İşkol, son yerel seçimlerde de yeniden seçilerek hizmet etmeye devam ediyor.

Baklatepe, 2012 yılında kentin büyükşehir olması sonrasında mahalle statüsü kazanan bir bölge. Burada yaşayanların takdirini kazanan İşkol, her yaş grubundan insanın sevgisini kazanmış durumda. Kendi ailesiyle bağları da güçlü olan İşkol, “mahallede yaşayanların hizmetkarı” olduğunu vurguluyor ve bu görevi hizmet aşkıyla yapmaya devam etmek istediğini ifade ediyor.

İşkol, babasının yaşlılığı nedeniyle işlere benim tarafından bakabilirdiği dönemlerden itibaren mahallenin işlerine aşinaydı. Kendisi de aynı şekilde oğlunun da bu görevi yapmasını arzu ettiğini belirtiyor. Mahallede yaşayan herkesin sevgisini kazanmış olan İşkol, “Mahallede herkes birbirini tanır. Bu yüzden bazen kızdığımız olaylar olabiliyor ama karşı çıkmadıkları için mahalleliye minnettarım. Ben de bir sonraki seçimlerde muhtarlığı bırakmış olsam bile, onların beni bırakmayacaklarını umuyorum.” şeklinde konuşuyor.