Banka Müdürü Futbolcuları Dolandırdı: Yeni Gelişmeler!

Seçil Erzan hakkında yeni bir dava: 20 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, banka şube müdürü Seçil Erzan’ın, tanınmış futbolculardan Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi isimleri dolandırdığı iddia edildi. Erzan’ın, müşşteki şüpheliler Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan’ı özel bir fon olduğu ve yüksek kar getirisi olduğu yönünde yanıltarak paralarını aldığı belirtildi.

İddianamede yer alan bilgilere göre, Erzan, Haghani’den 200 bin dolar, Aslan’dan ise 2 milyon dolar alarak dolandırmış ve aralarındaki ilişkinin ilerleyen süreçte bankacı – müşteri ilişkisini aşarak farklı boyutlara ulaştığı ifade edildi. Ayrıca, Erzan’ın Haghani ve Aslan’dan acil kredi ihtiyacında kazanç karşılığı ödünç para aldığı da iddianamede yer aldı.

İddianamede yer alan ifadelere göre, Erzan’ın “Süleyman Aslan büyük bir tefecidir, benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır” şeklinde ifadeler kullandığı ve Aslan’dan aldığı paraları yasal olarak değerlendirmediği belirtildi. Haghani ise Erzan’ın, Aslan’dan aldığı 10 milyon lira parayı geri ödemesi gereken 14 milyon lirayı alıp, Haghani’nin evine bıraktığını ancak ana parayı almadığını söylediği aktarıldı.

İddianamede ayrıca, Aslan’ın Erzan’a yüklü miktarlarda para verdiği ve sonuç olarak Aslan ile Haghani’nin ayrı ayrı ‘tefecilik’ suçunu işlediği değerlendirildi. Hazırlanan iddianamede Seçil Erzan’a ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani’nin ise ‘tefecilik’ suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Yargılamanın 4 Ekim tarihinde İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacağı belirtildi.