Banka Yöneticisi Korhan Berzeg’in Kaybolma Olayı ve Köpeği Tina’nın Geri Dönüşü

200 gündür haber alınamayan Korhan Berzeg araçla mı kaçırıldı? Tina'nın o hareketi aileyi yeniden umutlandırdı

Emekli bir banka yöneticisi olan Korhan Berzeg, ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak görev yaptıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada’daki evine taşındı. Ancak 2023 Mayıs ayında İngiliz eşi Angela Berzeg ile Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evlerine gitmek üzere yola çıkan Berzeg, yürüyüşe çıktığı sırada geri dönmedi. Eşi tarafından kayıp ihbarı yapılan Berzeg’ın bulunması için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve gönüllü arama kurtarma ekipleri, iz takip ve kadavra köpekleriyle birlikte arama çalışmalarına başladı. Fakat yapılmasına rağmen hiçbir sonuç elde edilemedi.

74 gün sonra, Berzeg’in köpeği Tina, evine döndü. Armutlu Mahallesi’ndeki evde nikili kimlikli köpeğini bulamayan Berzeg, komşularının evine gidip bilgi almak istedi. Daha sonra muhtar Hamit Erman, köpeği bulduğunu jandarmaya bildirdi. Köpeğin Tina olduğu çip kontrolüyle teyit edildi ve eşi Angela Berzeg, köpeği almak için İstanbul Büyükada’dan Armutlu’ya gitti. Köpeğin bakımlı olduğu ve üzerinde arazide dolaştığını gösteren izlere rastlanmadığı belirlendi.

Köpeğin kaybolmasından sonra yapılan araştırmada, köpeğin alıkonulduğunun veya kaçtığının değerlendirildiği ortaya çıktı. Köpeğin dışkı ve kan örnekleri incelenerek, doğada kalmadığı sonucuna varıldı. Köpek, arama çalışmalarına dahil edildi ve GPS takılıp aç bırakıldı, ancak her seferinde geri döndü. Köpeğin arabayla getirilip serbest bırakıldığı ihtimali de ele alındı, fakat köpeğin katkı sağlayamayacağı düşünüldüğü için sahibine teslim edildi.

Tina’nın geri dönmesinin ardından, arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Ekip sayısı artırıldı ve bölgenin genişliği 325 kilometrekareye çıkarıldı. Berzeg’in atılabileceği düşünülen 10 kuyu boşaltılarak içi kameralarla izlendi. Hatta Berzeg’in 54 kilometrekarelik alandan, Armutlu Mahallesi’ndeki evinden Çanakkale sınırına kadar olan alanda da arama yapıldı. Ancak hiçbir iz bulunamadı ve arama çalışmaları, Berzeg’in kaybolduğu 130. günde sonlandırıldı.

Berzeg’in kaybolmasının gizemli bir olay olduğuna dikkat çeken yetkililer, yapılan ihbarları değerlendiren bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti. Berzeg’in kuzeni Levent Berzeg ise ailenin bilgilendirilmediğini ve herhangi bir gelişme olmadığını ifade etti.

Berzeg’in eşi Angela Berzeg, köpeği Tina’yı alıp tekrar Gönen’e gitmedi. Korhan Berzeg’in 200 gün boyunca Tina’ya beklediğini ifade eden aile yakınları, Tina’nın dönmesinden sonra daha sağlıklı ve bakımlı olduğunu söyledi. Köpeğin, araçların yanından geçtiğinde içeriye baktığının belirtilmesi, köpeğin kaçırıldığı ihtimalini güçlendirdi. Tina’nın psikolojik destek aldığı ve düzenli olarak yürüyüşe çıkarıldığı da bilgiler arasında yer aldı.