Bankacı Seçil Erzan’ın İfadesine Göre Dolandırıcılık Olayları ve Banka İçerisinde Yaşananlar

Seçil Erzan banka yöneticilerini suçladı: ‘Serum takıp ses kaydı aldılar’

Bankacı Seçil Erzan, dolandırıcılık olayları hakkında ifade verdi. İkinci ifadesinde ise Çorlu’daki evinde ve banka genel merkezinde yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattı. Erzan ifadesinde, banka yöneticilerinin kendisine zorla ses kaydı oluşturmasını istediğini belirtti. Şahsi telefonunu açarak konuşma sırasında sesini kaydeden müdür, “Sen bize yardımcı ol ki biz de sana yardımcı olalım. Bankada para almadığını, senin yaptığın eylemlerin bankada olmadığını söylemen gerek. Bu adamlar nasıl olur da hâlâ bankadan para istiyorlar” şeklinde konuştu.

Banka yöneticileri, Erzan’a en iyi avukatları tuttuklarını söyledi. Ayrıca, tutuklanmaması durumunda itirazlarını kendilerinin yapacaklarını belirttiler. Ertesi gün Erzan, bankanın genel merkezine götürüldü ve burada koluma serum takarak, “Bu işi banka dışında yaptım” şeklinde ifade vermesi istendi. Banka yetkilileri, olayın zimmet olmadığını ve hayatına devam edebileceğini söyledi.

Bankanın genel müdürü, Erzan’a, kendisini koruyacaklarını ve avukatı kendilerinin tutacaklarını söyledi. Aynı şekilde diğer yetkililer de aynı sözleri tekrarladı. Erzan, evindeki ajandasını ve notlarını banka yetkililerine verdiğini belirtti. Korumalar tarafından sürekli takip edildiğini ifade eden Erzan, geri ödeme listesini banka yetkilileriyle birlikte oluşturduklarını söyledi. Listede kimin ne kadar para verip geri aldığını yazdığını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzan’ın ifadesinde kendisini alıkoyduklarını iddia ettiği banka yöneticileri hakkında ‘Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan soruşturma açıldığı belirtildi.