Barış Boyun ve 18 Kişi İtalya’da Yakalandı!

Son dakika... Suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı! Bakan Yerlikaya'dan operasyonla ilgili açıklama

İtalya’da Suç Örgütü Operasyonu: Barış Boyun ve 18 Kişi Yakalandı!

İtalya’nın Viterbo şehrinde sabah saat 04.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda aralarında suç örgütünün elebaşı Barış Boyun’un da yer aldığı 17’si Türk, toplamda 19 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da gerçekleştirilen operasyonda, elebaşı Barış Boyun’un da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyeleri yakalandı.”

Bakan Yerlikaya ayrıca, “Onların nefeslerini keseceğiz. Aziz milletimizin huzurunu kaçıran suç örgütlerini çökertmeye kararlıyız. Toplamda 56 ayrı suç kaydı bulunan bu örgüte yönelik operasyonlara devam edeceğiz.” dedi.

Operasyon kapsamında elebaşı Barış Boyun’un da aralarında olduğu organize suç örgütü üyelerinin toplamda 19 şüpheli olduğu belirtildi. Bugüne kadar bu suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise toplamda 317 kişinin yakalandığı ve 175’inin tutuklandığı aktarıldı.

İtalya polisi, Viterbo kentinde düzenlenen operasyonla “terör amaçlı silahlı çeteyle suçlanan örgütün Türk patronunun” yakalandığını duyurdu. Operasyonla ilgili ayrıntılar hakkında yapılan açıklamada ise, “22 Mayıs’ta Ankara’da en çok arananlar arasında yer alıyordu.” ifadelerine yer verildi.