Başlığı: “Uyuşturucu Etkili Şahıs Kaçtı”

Kamyonla kilometrelerce dehşet saçmıştı... Yaptıklarının bedeli ‘ağır’ olacak

İstanbul Sancaktepe’de Yaşanan Trajik Olayda Uyuşturucu Etkisi Altındaki Şahıs Silahlı Kovalamaca Yarattı

20 Ekim 2023’te İstanbul Sancaktepe’de, iddiaya göre uyuşturucu madde etkisi altındaki bir şahıs, Paşaköy TIR garajında bulunan babasına ait lojistik şirketinin hafriyat kamyonuna binerek ailesinden yardım istedi. Ancak, olayın gelişimi sonucunda yaşananlar büyük bir felakete dönüştü.

Bir görgü tanığına göre, olayın başlangıcı şöyleydi: “Garaja gelen baba, dorse imdat frenini çekmeye çalışırken oğlunun sergilediği agresif tavır nedeniyle yere düştü. Bu sırada şahıs, hafriyat kamyonunu alarak garajdan ayrılmış ve kontrolden çıkmıştı.”

Yaşanan kaçma olayı devam ederken, şahıs uygulama alanında polis ekipleri tarafından durdurulmaya çalışıldı fakat hızını kesmeyerek kaçmayı sürdürdü. Çeşitli araçlara zarar veren şahıs, Ataşehir’de etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Maalesef, kovalamaca sırasında yaralanan polis memuru Lütfü Baykar, tedavi gördüğü hastanede 22 gün sonra hayatını kaybetti. Ağır yaralanan bir bekçi ve 5 bekçi ise hastanede tedavi altına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, şahsa, ağırlaştırılmış müebbet ile 17 yıldan 39.5 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.