Başlık: “Erdoğan, Deniz Harp Okulu Töreninde Denizcilerle

AB ile Şangay arasında bir tercihe mecbur değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu Diploma Töreninde Bahriyelilerle Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da gerçekleşen Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde öğrencilerle bir araya geldi. Törende konuşan Erdoğan, Silahlı Kuvvetleri güçlendirmek için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Milletimizin gözbebeği olan Silahlı Kuvvetlerimizi daha da güçlü hale getirmek için çaba harcıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Deniz Kuvvetlerimizi daha da güçlendirecek deniz platformlarını hizmete aldık. MİLDEN projemiz sayesinde dünya çapında sayılı ülkeler arasında olmayı hedefliyoruz. Amiral gemisi Anadolu’nun kardeşi olacak uçak gemimiz için çalışmalar devam ediyor. Türk Donanması, SİHA gemimiz ve uçak gemimizle daha etkin bir konuma ulaşacak.”

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin Doğu ve Batı ilişkilerini güçlendireceğini vurgulayarak, “Doğu’yla ilişkilerimizi güçlendirirken, Batı’yla işbirliğimizi de ilerleteceğiz. Türkiye, Doğu ve Batı ile ilişkilerini eşzamanlı olarak geliştirirse güçlü, müreffeh ve etkin bir ülke olabilir” şeklinde konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin mavi vatanındaki haklarını koruyacaklarını da belirtti.

Son olarak, Hava Harp Okulu Diploma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk savunma sanayisinin gelişiminden ve milli projelerden bahsederek, “Kızılelma ve Anka-3 gibi projelerle yeni bir ligin oyuncusu olacağız. Milli muharip uçağımız Kaan ve diğer projelerimizle Türk savunma sanayisine önemli katkılar sağlayacağız” dedi. Okul birincisi Deniz Teğmen Şeyda Yıldırım’a diplomasını takdim eden Erdoğan, kız öğrencilerin başarılarına vurgu yaparak, “Kara, Hava, Deniz Harp Okullarında kız öğrencilerimizin birincilikleri tesadüfi değil, onların gösterdikleri başarının bir yansımasıdır” açıklamasında bulundu.