Baykar Teknoloji, Milli Eğitim Bakanlığı İle İşbirliği Yaparak Yeni Bir Meslek Lisesi Kurdu

Baykar’dan havacılık lisesi: Yeni ‘Vecihi’ler yetişecek

Baykar Teknoloji, Milli Eğitim Bakanlığı ile İşbirliği Yaparak Yeni Bir Meslek Lisesi Kurdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve birçok davetli, Baykar’ın Arnavutköy’deki yerleşkesinde gerçekleşen bir törene katıldı. Törende, Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bir protokol imzalandı.

Bakan Özer törende yaptığı konuşmada, okulun farklı özellikleri hakkında bilgi verdi. Okul sınavla öğrenci alacak ancak aynı zamanda sınavı geçen öğrenciler, mülakattan da geçecektir. İngilizce hazırlık sınıfının yanı sıra, Baykar’daki uluslararası uzmanlar öğrencilere dersler verecektir. Öğrenciler, savunma sanayisi ile ilgili beceri eğitimi almak için başka bir yer aramak zorunda kalmayacak; çünkü bu eğitimi burada alabilecekler. Her bir öğrenci, okullarımızdaki en yüksek oranda bursla desteklenecek.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar da törende yaptığı konuşmada, bu okulun ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti. Bayraktar, özellikle havacılık ve uzay alanında ülkemize yararlı olacak gençleri yetiştirmek istediklerini vurguladı. Bu okul, öğrencilere milli ve özgün teknoloji geliştirme yolunda ihtiyaç duydukları desteği sağlayacak.

Baykar Milli Teknoloji MTAL önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçecek. Bu okulun ülkemizin teknolojik geleceği için ne kadar önemli olduğu tartışılmaz bir gerçek.