Baykar’ın Milli Silahlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB3 İlk Uçuş Testini Başarıyla Tamamladı

Bayraktar TB3 SİHA 100. Yılda gökyüzüyle buluştu

Milli ve özgün bir projeye imza atan Baykar, geliştirdiği silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3 SİHA ile Cumhuriyet’in 100. yılına önemli bir katkı sağladı. Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde gerçekleştirilen ilk uçuş testi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde başarıyla tamamlandı. Bayraktar TB3, saat 08.30’da havalanarak havada yapılan sistem tanımlama testlerini başarıyla geçerek 1 saatlik bir uçuş gerçekleştirdi.

Uçuşun ardından Selçuk Bayraktar, Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı ve Bayraktar TB3 SİHA’nın kısa pistli uçak gemisi TCG Anadolu’ya hizmet ettiğinde büyük bir hava muharebesi devrimine öncülük edeceğini belirtti. Gemiye entegre edildikten sonra uzun süreli keşif ve taarruz yetenekleri sayesinde deniz aşırı operasyonlarda muazzam bir güç katkısı sağlayacaklarını vurgulayan Bayraktar, “Cumhuriyetimizin 100. yılına armağanımız olsun” dedi.

Bayraktar TB3’ün ilk uçuşu, kısa pistli gemilere iniş kalkış yapma potansiyeliyle birlikte dünya havacılığında yeni bir dönemin başlangıcının habercisi oldu. İlk uçuşta yerli olarak geliştirilen TEI tarafından üretilen PD-170 motorunu kullanan Bayraktar TB3, deniz koşullarına uygun şekilde geliştirilen 170 beygir güç üreten motor sayesinde başarılı bir performans sergiledi.