Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı Belgeseli Türkiye’nin Savunma Sanayiinde Yeni Bir Çağın Kapılarını Aralıyor

Hedef Kızılelma Belgeseli 2. bölüm için geri sayım başladı

Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayiinde yeni bir çağı başlatan Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı’nın geliştirme serüveni, “Hedef KIZILELMA” belgeseli ile anlatılıyor. İlk bölümün gala ile ekranlara taşındığı belgeselin ikinci bölümü ise Baykar’ın YouTube kanalında yayınlanacak. Belgeselde, Bayraktar KIZILELMA’nın ilk uçuşuna kadar olan süreç ve yaşananlar detaylı bir şekilde aktarılıyor. Belgesel için İstanbul’daki Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde çekimler yapıldı. Belgesel projesi 9 ayda tamamlandı ve 10 Mayıs 2023’te İstanbul Kongre Merkezi’nde 5000 kişinin katılımıyla ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Belgeselde, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın çocukluktan bugüne kadar Bayraktar KIZILELMA ve Baykar hakkında anlattıkları röportajlar da yer alıyor. Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünü Bayraktar insansız hava araçlarının merak uyandıran hikayesi belgeselde devam ediyor.

Belgeselde, emekli askerler, mühendisler ve gazeteciler de Baykar’ın yüksek teknoloji geliştirme serüvenine tanıklık edenler arasında yer alıyor. Gazeteciler Yağız Şenkal, Güntay Şimşek ve İlker Akgüngör, çalışmaları gazeteci gözüyle izleyicilere aktarıyor. Emekli askerler ise Bayraktar Ailesi ile olan ilişkilerini ve Baykar’ın zorlu yolculuğunu kendi şahitlikleriyle anlatıyor. Belgeselde ayrıca Milli Teknoloji Hamlesi idealinin öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar’ın kardeşi Ömer Bayraktar da yer alıyor ve engelleme girişimlerine rağmen azimle ve pes etmeden yürütülen mücadelenin başarı hikayesini anlatıyor.

Bayraktar KIZILELMA, şimdiye kadar başarılı bir şekilde iki prototipi üretebildi ve havacılık tarihinde birçok ilke imza attı. TEKNOFEST 2023 etkinliğinde Bayraktar AKINCI, insanlı savaş uçakları SoloTürk ve Türk Yıldızları ile birlikte filo uçuşları gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. Geliştirme ve üretim çalışmaları devam eden Bayraktar KIZILELMA’nın 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu’nun envantere kabul töreninde uçuş güvertesinde yer aldı. İkinci prototip, gemiden uçuş testleri için 2025 yılında kullanılacak. TCG Anadolu Gemisi, İstanbul ve İzmir’de ziyarete açıldı ve birçok vatandaşımız tarafından ziyaret edildi.

Bayraktar KIZILELMA, Baykar’ın %100 öz sermayesiyle gerçekleştirilen bir proje olarak dikkat çekiyor. Rekor bir sürede gökyüzü ile buluşan Bayraktar KIZILELMA, Türkiye için güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı, hava-yer ve hava-hava görevlerini yerine getirebileceği gibi yapay zeka kabiliyeti sayesinde akıllı filo otonomisi ile görev yapabilecek. Türkiye’nin caydırıcılığını artıracak ve harp sahasında dengeleri değiştirecek olan Bayraktar KIZILELMA, Mavi Vatan’ın korunmasında stratejik görevler üstlenecek. Ayrıca, milli olarak geliştirilen mühimmatları kullanabileceği için önemli bir avantaja sahip olacak.