Bayram Namazı ve İletişim: Siyasette Birlik ve Barış

Liderlerin bayram programı... Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris’te: Küskünler barışmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram Namazını Marmaris’te Kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Okluk Millet Camisi’nde kıldı. Namazı Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın kıldırmasıyla gerçekleşen bayram namazına Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla milletvekilleri Kadem Mete, Yakup Otgöz, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve birçok protokol üyesi ile vatandaşlar da katıldı. Camiden çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirerek bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı kısa konuşmada, “Yakınlarımızı ziyaret etmeliyiz, dargınlar, küskünler barışmalı, hep birlik olmalıyız. Milletçe birlik beraberliğimize güç katmalıyız. Tüm şehitlerimizin, peygamberlerimizin, tüm şühedanın ruhları, tüm geçmişlerimizin ruhları şad olsun” diyerek tüm Müslüman aleminin bayramını tebrik ettiğini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Bayramın kalplerimize huzur, ülkemize esenlik, Filistin ve Sudan başta olmak üzere gönül coğrafyamıza barış getirmesini diliyorum. Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ve Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile telefon görüşmeleri yaparak Kurban Bayramlarını kutladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bayram namazının ardından MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in anıt mezarını ziyaret etti. Türkeş’in kabrine çiçek bırakan Bahçeli, “Cumhur İttifakı olarak güçlü bir çalışma sergileyeceğiz. Bizde çatlama olmaz, biz kaya gibi Cumhur İttifakı’yız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bayram namazını Manisa’nın tarihi Hatuniye Camisi’nde kıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi telefonla arayarak bayramlarını kutladı. Ayrıca Özel, CHP’nin eski genel başkanlarına da bayramlarını iletmek için telefonla ulaştı.