Bayram Tatili Trafik Yoğunluğu Türkiye’yi Sardı

9 günlük bayram tatili için vatandaşlar yollara düştü | Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde yoğunluk

Bayram Tatili Yoğunluğu Bolu’da Kendini Gösterdi

9 günlük Ramazan Bayramı tatili sebebiyle memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde yoğunluğa neden oldu. Dün akşam saatlerinden itibaren yola çıkan tatilcilerin Bolu’da hala yoğun olduğu belirtiliyor. Bayram göçü devam ederken otoyolun Avşar köyü mevkiinde trafik durma noktasına kadar ulaştı.

Köroğlu Rampaları mevkiinde sürücülerin dur-kalk şeklinde ilerlemesi nedeniyle bölge trafik akışı yoğun ve yavaş ilerliyor. Polis, jandarma ve karayolları ekipleri, Bolu geçişinde sık sık devriye atarak meydana gelen maddi hasarlı kazalara anında müdahale ediyor. Trafik yoğunluğunun önümüzdeki saatlerde iftardan sonra artması bekleniyor.

Karadeniz Sahil Yolu’nda Trafiğe Dikkat

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin yoğun gelişi nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda araç yoğunluğu yaşanıyor. Çevre yolu olmadığı için şehir içi trafiği ile birleşen karayolunda sürücüler uzun süre bekleyerek yol alabiliyor. Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yoğunluğa karşı önlemler alarak trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor.

Trafik ekipleri, Karadeniz Sahil Yolu’nda trafik akışının sağlanması için kontrollerde bulunuyor ve yoğunluğun bayramın ilk gününe kadar devam edeceğini bildiriyor.

Kocaeli’de Ulaşım Rahat

Kocaeli’de her bayram yaşanan yoğunluk, Korutepe ve Gültepe Tünelleri, Bekirpaşa Viyadüğü ve İzmit Doğu Gişeleri mevkilerinde görülmüyor. Sürücüler genellikle Kuzey Marmara Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nü tercih ettikleri için herhangi bir yoğunluk yaşanmıyor. D-100 yolunda sabah erken saatlerde Gebze ve İzmit ilçelerinde şehir içi trafiği haricinde yoğunluk gözlenmiyor.

Sakarya Geçişinde Akıcı Bayram Trafik Akışı

Akşam saatlerinde yoğunluğun azaldığı Anadolu Otoyolu’nun Sakarya geçişinde akıcı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Ankara istikametinde gözlenen yoğunluk, İstanbul istikametinde ise normal seyrinde ilerliyor. Sapanca ve Arifiye kesimlerinde trafik akıcı bir şekilde ilerlerken, trafik ekipleri belirli noktalarda kontrollerini sürdürüyor.

43 İlin Geçiş Noktasında Bayram Yoğunluğu

Türkiye’nin en önemli kara yolu ulaşım ağlarından biri olan Kırıkkale’de bayram öncesinde yoğunluk yaşandı. İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara gibi farklı illerden gelen tatilciler nedeniyle trafikte artış görülürken, emniyet ve jandarma ekipleri bölgede yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda trafik ekipleri, araç trafiğinin sıkışık olduğu bölgelerde denetimlerini artırıyor.

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve beraberindeki yetkililer, bayram tedbirleri kapsamında Ankara-Kırıkkale arasındaki uygulama noktasını ziyaret ederek, bölgedeki süreci yerinde inceledi. Günlük araç geçişinin 12 binden 26 bine çıktığını belirten Vali Mehmet Makas, trafik akışının hala seri ve tıkanıklık olmadan devam ettiğini ifade etti. Trafik Başkanı Muhittin Ayhan da sürücülere hız kurallarına uymaları ve trafik kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Muğla’da Tatilcilerin Yoğunluğu Artıyor

Turizm merkezi Muğla’da Ramazan Bayramı tatili için trafik yoğunluğu yaşanıyor. Kent girişinde trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırırken, Aydın-Muğla kara yollarında araç yoğunluğu gözlemleniyor. Muğla genelindeki turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 70’e ulaşması bekleniyor. Polis ekipleri tarafından yolculara broşür dağıtılırken, Genel Bilgi Taraması da yapıldı.

Antalya Girişinde Araç Kuyrukları

Turizm kenti Antalya’ya kaçınılmaz bir şekilde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kentin giriş noktalarında İstanbul ve diğer şehirlerden gelen araçların yarattığı trafik uzun süredir devam ediyor. Jandarma ve polis ekipleri, kentin dört bir yanında kontrol noktalarında uygulamalar yapıyor. Yolcuların kimlik bilgileri ve araçların teknik durumları denetlenirken, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Antalya’ya gelen bir sürücü trafikte yaşanan kazalara dikkat çekerek, “Kurallara dikkat edilmesi gerekiyor” derken, bir diğer tatilci hız ve diğer trafik kurallarına uyarılarda bulunarak, “Huzurumuz kaçmasın” ifadesini kullandı.

Kentteki tüm kolluk kuvvetlerinin bayram boyunca denetimlerini sürdüreceği belirtildi.