Bayrampaşa’da Tehlikede: Vatan ve Birlik Apartmanları Situation

Tehlikeli bekleyiş! 60 yıllık binadan beton parçaları dökülüyor




Bayrampaşa’da Tehlikeli Durum: Vatan ve Birlik Apartmanlarında Yaşanan Sorunlar

Bayrampaşa’da Tehlikeli Durum: Vatan ve Birlik Apartmanlarında Yaşanan Sorunlar

Bayrampaşa’da bulunan 4 bloktan oluşan Vatan Apartmanı ve Birlik Apartmanı, 3 ayrı girişi bulunmaktadır. 5 katlı apartmanda yaşayan 100’den fazla kişi, dış cephede derin çatlaklar, tel tel dökülen kirişler, ve düşen beton parçaları ile karşı karşıyadır. İç kısımlarda ise çürümeye başlayan tavanlar, paslanmış metal demirler ve sıva dökülmeleri endişe vermektedir. Arka cephesi eğimli durumda olan bina, parçalara ayrılmış kolonlar yardımıyla ayakta durmaktadır.

Oturmaya devam eden bina sakinleri, kira fiyatlarının 20 bin ile 25 bin lira arasında değiştiğini belirtmiştir. Ancak, kentsel dönüşüm için başvurularının geri dönüş almadığını ifade etmişlerdir. Bayrampaşa Belediyesi ise bina sakinlerinden herhangi bir yenileme başvurusu almadığını açıklamıştır.

YENER: GÜVENMEYE MECBURSUN

Birlik Apartmanı’nda oturan ev sahibi Cihangir Yener (84), bina içinde kentsel dönüşüm için başvuru yapanların olduğunu belirtmiştir. Yener, “Benim için maddi açıdan fark etmiyor. Deprem olduğu zaman binayı kontrol ettim, fazla hasar yoktu. Yine de teknik açıdan uzman birine kontrol ettirmek lazım. Binada güvende değilim ama güvenmeye mecbursun. Bina sahipleri arasında da bir dayanışma yok” şeklinde konuşmuştur.

ÇAVUŞOĞLU: BALKONUMDAN TAŞLAR DÜŞTÜ

Vatan Apartmanı’nda oturan ev sahibi Mehmet Çavuşoğlu (72), belediyenin ilgisizliğinden şikayet etmiştir. Çavuşoğlu, “Geçen gün benim balkonumdan taşlar düştü, belediyeye gittim. Biz ilgilenmiyoruz, siz kendiniz yaptırın dediler. Bayrampaşa’da bulunan bütün binalar bu durumda. Hepsi çürük. Kiracılarda haklı ama canını düşünmedikten sonra ne fayda. Maddi durumu yok, çıksa dışarıda kalacak. Aldığı maaşı ve yaşantısı belli” şeklinde sözlerini dile getirmiştir.