Bebek Sahili’nde Kahramanca Kurtarma: Turist Rehberi Denize Atladı, Kendisi Kayboldu

3 ay sonra acı haber... Selfie çekerken denize düşen kadını kurtardı, hayatını kaybetti

Bebek Sahili’nde 26 Eylül 2023 tarihinde ilginç bir olay yaşandı. İran’dan İstanbul’a turist olarak gelen bir kadın olan Sognd, burada tanıştığı İranlı turist rehberi Jabar Sabokbar ile iletişim kurdu. İkisi birlikte Bebek Sahili’ne gitti ve genç kadın cep telefonuyla deniz kenarında fotoğraf çekmek istedi. Ancak, selfie çekimi sırasında dengesini kaybederek denize düştü.

Sognd’un düştüğünü gören annesi, çevredeki insanlardan yardım çağırdı. Yardım çağrılarını duyan Jabar Sabokbar, hemen denize atlayarak genç kadını boğulmaktan kurtardı. Ancak, denizdeki dalgalara kapılan Sabokbar kayboldu.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Sognd ambulansla hastaneye kaldırıldı ve Türkiye’de 3 ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Ardından ailesi tarafından ülkesine götürüldü. Maalesef, turist rehberini bulmak için yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Üç ay sonra, Arnavutköy Sahili’nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine polis, olay yerine gitti. Yapılan inceleme sonucunda cesedin İranlı turist rehberi Jabar Sabokbar’a ait olduğu belirlendi. Cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı ve daha sonra Sabokbar’ın ağabeyi Adil Sabokbar’a teslim edildi. Adil Sabokbar, “Kardeşim İran’dan misafir ağırlamıştı. Misafir denize düştü ve kardeşim kahramanca onu kurtarmak için denize atladı. Ne yazık ki, balıkçılar üç ay sonra kardeşimi buldu.” şeklinde konuştu. Jabar Sabokbar’ın cenazesi ise, İran’ın Tebriz şehrinde defnedilecek. Kurtardığı kadının tedavisinin ise İran’da devam ettiği öğrenildi.