Bebek’te Engin Göregen ve Mazlum Doğan’ın Ölümüne Sebep Olan Olayda 6 Şüpheli Yakalandı

Bebek’teki katillerin bahanesi

Bebek semtinde 23 Eylül tarihinde Engin Göregen (24) ve Mazlum Doğan’ın (22) öldürülmesiyle sonuçlanan olayın ardından, 2’si kadın 6 şüpheli Bağcılar’da yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden Mert O.B. (23), Gökay Ö. (23) ve Hacer G.A. (23) Asayiş Şube Müdürlüğü’nde, H.E.A. (17), B.K. (17) ve B.E.L. (17) isimli kişiler ise yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’nde sorgulandı.

Polis ekipleri, çapraz sorgu sırasında şüphelilerin Engin Göregen ve Mazlum Doğan ile herhangi bir ilişkisinin olup olmadığını araştırdı. Ancak hiçbir bağlantıya rastlanmadı. Bu gece şüphelilerin ilk kez karşılaştığı ortaya çıktı. Şüpheliler, bıçak kullanmadıklarını iddia etti. Her ne kadar bıçak kullanmadıklarını belirtse de, ortak noktaları olayın nasıl başladığı konusunda açıklamalarıyla örtüşüyordu. Şüpheliler, bu gece alkollü olduklarını ve Bebek’te bir bankta oturduklarını ifade etti. İddiaya göre Engin Göregen, telefonda konuşurken yanlarından geçiyordu. Göregen’in söylediklerini kendi üzerlerine alarak aralarında bir tartışma başladı. Göregen iki kişinin saldırısına uğradığında, yanında çalıştığı Doğan da müdahale etti. Ardından diğer saldırganlar da kavgaya dahil oldu.

Mert O.B. ifadesinde, “Elinde telefonla küfür ediyordu. Bir anda göz göze geldik ve ‘Bize mi küfür ediyorsun?’ diye sorduğumuzda tartışma başladı. Konuşurken biri arkadan tekme atınca ortam karıştı. Herkes birbirine saldırıyordu. Bıçağı tam olarak kimin kullandığını göremedik. Kavga sona erdikten sonra korkarak kaçtık” dedi.

Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü’nden kelepçeli olarak çıkarılırken, basın mensuplarının “Neden öldürdünüz?” sorusuna “Kimseyi öldürmedik” şeklinde cevap verdi.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, hayatını kaybeden iki genç önceden karşı grupla tartışıyor, ardından bir kişi tarafından tekme atılmasıyla birlikte kavga başlıyor. Kavganın sokakta da devam ettiği sırada, Engin Göregen ve Mazlum Doğan’ın bıçaklandığı anlar açıkça kamera kayıtlarında görülüyor.