Bel Ağrısının Gerçek Nedeni: Türk Hekimlerin Keşfi!

Türk hekimlerden bel ağrısına mucize keşif

Türk Hekimlerden Şaşırtıcı Keşif: Bel Ağrısının Gerçek Nedeni!

Nüfusun yüzde 90’ını en az bir kere etkileyen bel ağrısıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği hekimleri dünya genelinde büyük bir keşfe imza attı. Yıllardır bel ağrısının fıtık, omurga problemleri gibi nedenlerle ortaya çıktığı düşünülse de, yapılan çalışmalar bu düşüncenin yanlış olduğunu ortaya koydu.

Araştırmayı yürüten ekipten Doç. Dr. Murat Şakir Ekşi, yapılan incelemeler sonucunda bel ağrısının sebebinin aslında belin her iki yanında bulunan dış yan kaslardaki yağlanma ve zayıflama olduğunu ispatladıklarını belirtti. Bu keşif, tıp dünyasında uzun yıllardır kabul gören bilgileri dahi değiştirebilecek nitelikte önemli bir bulgu olarak karşımıza çıktı.

COVID-19 pandemisi sonrasında bel ağrısının yaygınlığının arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Ekşi, bel ağrısının altın standart olarak kabul edilen görüşten farklı bir sebepten kaynaklandığını söyledi. Yapılan araştırmalar, belin üst dış bölgesindeki yüzeysel kasların yağlanmasının bel ağrısını tetiklediğini gösterdi. Bu bulgu, tıp dünyasında büyük yankı uyandırdı ve uzmanlar tarafından ‘mutlaka okunmalı’ ibaresiyle değerlendirildi.