“Belemedik Tabiat Parkı’nda Fotoğrafçılar Arasında Tren Tehlikesi!”

Faciadan dönüldü: Özçekim yaparken koluna tren çarptı

Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkı’nda geçtiğimiz gün yaşanan olay, bir grup amatör fotoğrafçının sonbahar manzarası çekmek amacıyla parkta gezintiye çıktığı sırada meydana geldi. Kadın fotoğrafçılar, parkta bulunan tarihi tren tünelleri arasından geçerken, arkalarına yaklaşan bir trenin önünde özçekim yapma fikrini benimsedi. Ancak, mesafeyi doğru bir şekilde hesaplayamayan bir kadın, trenin koluna çarpmasına sebep oldu. Neyse ki yaralanma yaşanmazken, bu anlar özçekim yapan kadının kamerası tarafından kaydedildi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, son dönemde benzer kazaların sıkça yaşandığına dikkat çekerek, fotoğrafçıları uyarıyor. Başkan Çay, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) yetkilileriyle birlikte önlem almak için çalışmalara başladıklarını ifade ediyor.

Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına önlem alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Çay, fotoğrafçıların güvenliklerini ön planda tutmaları gerektiğini sözlerine ekliyor. TCDD yetkilileriyle bir araya gelerek sorunun çözülmesi için ortak çalışmalar yürüteceklerini belirten Başkan Çay, gelecekte benzer durumların önüne geçmek için gereken adımları atacaklarını vurguluyor.