Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde Kaçak Spor Tesisi Yıkımı Sırasında Şiddet Olayları Yaşandı

Beylikdüzü’ndeki yıkımda olay çıktı: Ekiplere silah çektiler

Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde yapılan incelemeler sonucunda, kaçak bir spor tesisi tespit edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri sabah saatlerinde yıkım işlemlerine başladı. Ancak spor tesisi etrafını saran 15 kişilik bir grup, ekiplere karşı direniş göstermeye başladı. Bu grup, iş makinelerinin önüne sanayi tipi tüpler koyarak yolu kapattı ve hatta kepçelerin üzerine bile çıktılar.

Durumu daha da vahimleştiren ise gruptaki bazı kişilerin bıçak ve silah çekmesiydi. Bir kişi, zabıta ekiplerine silahını doğrultup defalarca ateş etme tehdidinde bulundu. Ekiplerin ilerlemeye devam etmesi üzerine, silahlı bir kişi havaya ateş açtı. Bunun yanı sıra, grupta bulunan pitbull cinsi köpek de ekiplere saldırarak bir polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Bir görevli, bıçakla yaralandı ve gruptakiler gaz bombası attı, bu bomba bir personelin göğsüne isabet etti. İki İBB çalışanı ve bir polis memuru bu olaylar sonucunda hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yıkım işlemleri ise olayların ardından gerçekleştirildi.

Bu yaşananlar sonrasında, İBB’nin kaçak yapıyla ilgili süreci şu şekilde ilerledi: İstanbul Valiliği, 2 yıl süreyle İstanbul Gençlik Hizmetleri Müdürlüğüne tahsis edilen alanın 2020 yılında ön tahsis işlemini gerçekleştirdi. Ancak İBB’nin yetki alanı içerisinde bulunan spor tesisine ilişkin olarak yasal süreç başlatıldı, çünkü İBB, 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’na uygun hareket etti. 2021 yılında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, ön tahsis işleminin iptaline karar verdi. Bu karar, İstanbul Valiliği tarafından istinafa taşındı, ancak mahkeme başvuruyu reddetti ve karar, 24 Ekim 2022 tarihinde valiliğe tebliğ edilerek kesinleşti.