Beylikdüzü’nde Casusluk Operasyonu: 8 Tutuklama

Beylikdüzü’nde silah saklayan casuslara operasyonda 8 gözaltı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Beylikdüzü’nde Bulunan Bir Sitenin Otoparkında Silah ve Mermi Depoları Tespit Edildi

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü’nde bir sitenin otoparkında yapılan incelemede çok sayıda tabanca ve mermi bulunmasının ardından geniş çaplı bir inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu silahların uluslararası casusluk faaliyeti yürüten kişilere ait olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında 2’si Türk toplam 8 şüpheli tespit edildi ve casuslara yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 8 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin, Türkiye’de istihbarat toplamak isteyen herhangi bir ülke ile para karşılığı anlaştığı ve bu ülkelerin istekleri doğrultusunda Türkiye’de casusluk faaliyetlerinde bulundukları ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerinde ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda 24 adet tabanca, 164 adet fişek, 1 sahte plaka ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheli tutuklandı.