Beylikdüzü’nde Gerçekleşen Saldırıda Nadir Salifov’un Yeğeni ve Emekli Polisler Hedef Alındı

Beylikdüzü'nde dehşet! Azerbaycanlı suç örgütü liderinin yeğeni yaralandı, bir kişi hayatını kaybetti

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde dün gece saat 22:30 sularında yaşanan olayda, suikast sonucu hayatını kaybeden Nadir Salifov’un yeğeni Magamet Kurbanovi ve emekli polis memurları Yılmaz Demir, Mehmet Acermen ve Gürcistan uyruklu İsrafil Orujov’un bulunduğu araç, kimliği belirsiz kişiler tarafından takip edildi. Saldırganlar, bir süre sonra aracın yanına gelerek defalarca ateş açtı. Araç, üzerine isabet eden 19 mermi ile trafik levha direğine çarparak durabildi.

Saldırı sırasında Yılmaz Demir hayatını kaybederken, Kurbanovi, Acermen ve Orujov ise yaralandı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Ancak Yılmaz Demir’in hayatını kaybetmesi üzerine cenazesi Adli Tıp Morgu’na gönderildi.

Saldırı sonucunda çevreye saçılan mermi kovanlarının yanı sıra bir mermi, cadde üzerindeki bir aracın camına isabet etti. Polis ekipleri emniyet şeridi çekerek yolun bir süre trafiğe kapatılmasını sağlarken, olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürdü. Emniyet güçleri ise konuyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Olayda hayatını kaybeden Nadir Salifov, Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde meyve-sebze ithalat pazarını kontrol eden ‘Lotu Quli’ mafyasının lideriydi. Azerbaycan’da cezaevinde kaldıktan sonra Türkiye’ye gelen ve sınır dışı edilen Salifov’un, yasa dışı yollarla tekrar Türkiye’ye giriş yaptığı ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.