Beyoğlu’da Kadınları Hedef Alan Kapkaççılar Yakalandı: Hemşirelerin Güvenliği Önem Kazanıyor

Beyoğlu'nda dehşet anları kamerada! Kapkaççılar hastaneden çıkan hemşireyi hedef aldı

Beyoğlu Kocatepe Mahallesi’nde, bir hemşireye yönelik kadınları hedef alan kapkaç olayı yaşandı. Olaya karışan motosikletli iki saldırgan, özel bir hastanede çalışan Edanur Y.’yi takibe aldı. Kadının evine doğru giderken, saldırganlar onu kovalayarak kaldırıma çıktı. Kadının omzundaki çantayı çalan saldırganlar, onu yerlere düşürdü ve hızla kayboldu. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayın ardından genç hemşire, polise şikayette bulundu ve polis ekipleri de derhal soruşturma başlattı. Bu süreçte, motosikletli kapkaççılar tekrar ortaya çıkarak, sokakta arkadaşıyla yürüyen bir kadını hedef aldılar. Arkadan yaklaşan saldırganlar, kadının çantasını çalarak kaçtılar. Akşam saatlerinde ise aynı kapkaççı, Talimhane bölgesinde başka bir kadının cep telefonunu çaldı.

Bu olayların artmasının ardından Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polis ekipleri harekete geçti. Mağdurların ifadelerine başvurarak güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldılar. Yüzlerce saatlik görüntüyü tek tek izleyerek, saldırganı adım adım takip ettiler.

Polis çalışmalarının sonucunda, saldırganın çöp kovasına mağdurun çantasını attığını ve motosikletin plakasını değiştirdiğini tespit etti. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, saldırganın bir apart otele girdiğini belirledikten sonra baskın düzenledi ve şahsı başarılı bir şekilde yakaladı.

Zeki Ş., ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından “kapkaç” suçundan tutuklandı.