“Beyoğlu’nda Akülü Nostaljik Tramvay Dönüşümü”

Taksim’de akülü nostaljik tramvay dönemi




Akülü Nostaljik Tramvay Test Sürüşüne Çıktı

Beyoğlu’nda Akülü Nostaljik Tramvay Test Sürüşü

Beyoğlu’nda 1990 yılından beri Taksim – Tünel arasında hizmet veren nostaljik tramvaylar, akülü nostaljik tramvaylarla değiştirilmeye başlıyor. Sabah saatlerinde başlayan test sürüşü, sefer saati sonuna kadar devam etti. Yeni akülü tramvayların, eski tramvayların yerini alacak olması planlanıyor.

Akülü nostaljik tramvay test sürüşü, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Test sürüşünde yer alan Hayri Taş, “Güzel olmuş, eskisi güzeldi ama bu daha güzel, orijinal olmuş. Etrafı kapalı olmuş, gerçekten güzel. Değişime uymak zorundayız, değişiklik her zaman iyidir. Gerçekten çok güzel olmuş, Beyoğlu’na yakışmış” dedi.

Akülü nostaljik tramvayı beğenmeyen Mahmut Genç ise, “Nostaljik tramvayı birçok sefer kullandım. Bu şekilde akülüye geçmesi belki eski formundan birazcık değişiklik, inovatif olmuş olabilir. Ama bazı şeylerin orijinal formunda kalması gerekiyor. Üstten giden telleri takip etmek de garip bir heyecan katıyordu. Bu birazcık aslında tramvayın kültürüne ait olan bir şeydi. Ben bunu kesinlikle hiç beğenmedim, hiç hoşlanmadım buraya insanların tutunabilecekleri yerlerin yapılmasını yeniden istiyorum” şeklinde konuştu.